Πάμε παραλία: 4+1 κόλπα για να γυμναστείς παίζοντας!

Περίληψη: Όλο τον χρόνο δούλευες πάνω στο project «summer body». Έπειτα από ώρες επί ωρών σε...

Όλο τον χρόνο δούλευες πάνω στο project «summer body». Έπειτα από ώρες επί ωρών σε διάδρομο και ποδήλατο, είσαι πανέτοιμος να κλέψεις καρδιές στην παραλία. Κρίμα δεν είναι να τα παρατήσεις στο παρά πέντε των διακοπών;

Εντάξει, δεν είπαμε την ώρα που η παρέα σου απολαμβάνει ήλιο και θάλασσα εσύ να «λιώνεις». Άλλωστε το καλοκαίρι σου δίνει την ευκαιρία να συνδυάσεις διακοπές και γυμναστική με τρόπο ευχάριστο και -κυρίως-αποτελεσματικό, χάρη στα καλοκαιρινά σπορ.

Πάμε να δούμε ιδέες για να γυμναστείς παίζοντας! 

Το κανόε/καγιάκ, ας πούμε, αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις κάνει ως τώρα. Διάλεξε το καγιάκ που σε βολεύει, έτσι ώστε να μυηθείς στα μυστικά του σπορ μόνος ή με παρέα, αφού θα βρεις μοντέλα με έως και τρεις θέσεις.

Η μεταφορά του είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, ενώ ένα καλής ποιότητας καγιάκ θα σε βγάλει... ασπροπρόσωπο σε ποτάμι και θάλασσα για πολλά χρόνια. Τα κουπιά μην ξεχάσεις!

Το SUP (από τα αρχικά των λέξεων «Stand Up Paddle») αποτελεί το τελευταίο trend σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σπορ. Πρακτικά είναι ένας συνδυασμός του surfing και του κανόε/καγιάκ, αφού κωπηλατείς όρθιος πάνω σε σανίδα.

Αν είσαι αρχάριος στο άθλημα (κάτι μας λέει πως είσαι), προμηθεύσου σανίδα με αντιολισθητική επιφάνεια και καλό κράτημα, έτσι ώστε να εξοικειωθείς εύκολα και γρήγορα!

Αν πάλι το πάθος σου είναι η κολύμβηση, τότε τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς είναι λιγότερα. Ένα σετ γυαλιών θα σου επιτρέψει να έχεις καθαρή εικόνα χωρίς το νερό να μπαίνει στα μάτια σου, ενώ, αν πρόκειται να κολυμπήσεις σε πισίνα, ένα σκουφάκι θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από χλώριο και μικρόβια.

Αν πάλι κρίνεις πως χρειάζεσαι μια μικρή ώθηση, τότε σκέψου και τη λύση των βατραχοπέδιλων.

Αν έχεις προτίμηση στα σπορ που περιλαμβάνουν μπάλα, το beach volley είναι τέλειο για τις αμμουδιές, ενώ αν είσαι λάτρης του ποδοσφαίρου, μπορείς να δοκιμάσεις το beach soccer!

Μπάσκετ στην άμμο μπορεί να μη συνηθίζεται, όμως όλο και κάπου θα βρεις μια μπασκέτα για να κάνεις τα… σουτάκια σου, ενώ για το τέλος αφήσαμε το τένις: αν ανήκεις σε εκείνους που θαύμασαν τον Στέφανο Τσιτσιπά στα κορτ, μη διστάσεις να τον μιμηθείς παίζοντας... ρακέτες!