Το πανεπιστήμιο δεν βγαίνει δίχως… δυνατό laptop!

Περίληψη: Kαινούργιος ή παλιός φοιτητής δεν έχει σημασία, το laptop είναι απαραίτητο για κάθε φάση των σπουδών και κάθε σχολή.

Kαινούργιος ή παλιός φοιτητής δεν έχει σημασία, το laptop είναι απαραίτητο για κάθε φάση των σπουδών και κάθε σχολή. Mε αυτό θα αναζητήσεις πληροφορίες για τα μαθήματά σου, εκεί θα γράψεις τις εργασίες σου, εκεί θα κατεβάσεις και θα διαβάσεις τις σημειώσεις σου, με αυτό θα επικοινωνήσεις με τους συμφοιτητές σου.

Τι θα πρέπει να προσέξει όμως ένας – λίαν συντόμως – φοιτητής κατά την αγορά του καινούριου του laptop; Σου προτείνουμε κάποια που ξεχωρίσαμε, ώστε να ξεκινήσεις (ή να συνεχίσεις) τη φοιτητική σου ζωή φουλ εξοπλισμένος!

Αν δεν έχεις σκοπό να τρέξεις «βαριά» προγράμματα και το χρειάζεσαι μόνο για να τις εργασίες σου, τότε μπορείς να βρεις εύκολα πολλές επιλογές που θα σε καλύψουν. Με το 15άρι laptop HP 15-rb042nv μπορείς με άνεση να σερφάρεις και να δουλέψεις με προγράμματα όπως Word, Excel, PowerPoint.Ακόμα πιο γρήγορη απόδοση θα σου δώσει το Asus Vivobook 15,6″ με τον Intel i3 επεξεργαστή του. Το laptop της Asus προσφέρει επίσης και βελτιωμένη φορητότητα. Παρότι έχει οθόνη 15,6″, όπως και το HP, τα bezel είναι πολύ μικρότερα και το βάρος φτάνει μόλις τα 1,7 κιλά.

Για εσένα, που χρειάζεσαι κάτι πιο ισχυρό για τη σχολή σου, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα laptop με επεξεργαστή Intel i7 και αρκετή RAM, όπως το Asus Zenbook, που διαθέτει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε ένα πολύ μικρό πακέτο 14 ιντσών. Μήπως θες να παίζεις και κανένα παιχνίδι όποτε προλαβαίνεις; Τότε πήγαινε καλύτερα στο HP Pavilion 15.6″, το οποίο, εκτός από τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel i5, διαθέτει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1050 3GB. Ο απόλυτος συνδυασμός φορητότητας και επιδόσεων όμως είναι εδώ και χρόνια το MacBook Air. Με Intel i5, 8GB RAM και SSD δίσκο τρέχει άνετα ακόμα και βαριά προγράμματα, ενώ, το MacOS σου παρέχει εξαιρετική σταθερότητα και τέλεια συνεργασία με το iPhone σου.

Τώρα, που βρήκες το κατάλληλο laptop, μη ξεχάσεις και τα απαραίτητα gadget, για να είσαι καλυμμένος τα επόμενα χρόνια. Πρώτο και καλύτερο ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, για να κρατάς backup όλων των σημαντικών αρχείων και να μην γεμίζεις το δίσκο του υπολογιστή σου. Εξίσου χρήσιμο είναι και ένα USB stick, για να μεταφέρεις εύκολα αρχεία από τον έναν υπολογιστή στον άλλον. Στο φοιτητικό σου σπίτι σίγουρα έχεις και τηλεόραση, η οποία αν δεν είναι ήδη smart, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει, με το TV Box της Xiaomi. Οπότε μπορείς να γεμίσεις τον εξωτερικό δίσκο και το stick-άκι με ταινίες και σειρές για να τις βλέπεις στη… μεγάλη οθόνη.

Ο έλεγχος της smart TV ή του TV box βέβαια δεν είναι πολύ εύκολος από το κλασικό τηλεκοντρόλ. Με το ασύρματο πληκτρολόγιο/ποντίκι της Logitech μπορείς να έχεις την ευκολία του laptop και στον καναπέ σου. Αν πάλι είσαι gamer, τότε χρειάζεσαι ένα καλύτερο πληκτρολόγιο, ένα εργονομικότερο ποντίκι και headset για να μιλάς με τους συμπαίκτες σου στα online παιχνίδια. Το πακέτο της Zeroground τα έχει όλα αυτά και μαζί και ένα mousepad. Για να συμπληρωθεί το φοιτητικό σπίτι, μη ξεχάσεις και τον δυνατό ήχο μίας soundbar. Σύνδεσε την ηχομπάρα Creative Stage 2.1 στο laptop ή την τηλεόρασή σου και ζήσε μια… πρωτόγνωρη ηχητική εμπειρία.

Με το νέο εξάμηνο να έχε ιήδη ξεκινήσει, έχει έρθει η ώρα να προμηθευτείς τα απαραίτητα! Βρες τα στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!