Πάρε σκηνή, σπαστή καρέκλα και φύγαμε για camping!

Περίληψη: Ο τουρισμός είναι συνήθως συνδεδεμένος με διαμονή σε ξενοδοχείο, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και...

Ο τουρισμός είναι συνήθως συνδεδεμένος με διαμονή σε ξενοδοχείο, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές εμπειρίες. Πιο πολλοί ταξιδιώτες από ποτέ επιλέγουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το camping. Αν φέτος θα είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που αυτό το καλοκαίρι θα κατασκηνώσουν, δες ποια προϊόντα πρέπει να προμηθευτείς για να περάσεις όσο πιο άνετα γίνεται στις διακοπές σου.

Για κάποιους είναι απλώς ρουτίνα: κάθε καλοκαίρι παίρνουν τον εξοπλισμό τους και στήνουν τη σκηνήτους σε όποιο νησί κάνουν κέφι, σε πλαγιές και αμμουδιές, βράχια και κολπίσκους. Για μερικούς ωστόσο παραμένει “extreme sport”, που βέβαια άπαξ και το δοκιμάσουν, θα καταλάβουν γιατί ο ύπνος κάτω από τα αστέρια και το ξύπνημα από τον ήχο των κυμάτων δεν ανταλλάσσονται με το πιο λουσάτο ξενοδοχείο!

Για τους φοβισμένους και αρχάριους, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 9+1 tips για όλα όσα χρειάζεται ο οργανωμένος camper και… μια δοκιμή θα σας πείσει.

Πρώτο μέλημα η σκηνή: μικρή ή μεγάλη – η παρέα θα καθορίσει την απόφαση, σίγουρα όμως ένα καλό υπόστρωμα και ένα ανθεκτικό φουσκωτό στρώμα θα κάνουν τον ύπνο σου ανάλαφρο και θα βοηθήσουν τους πιο… καλομαθημένους να αποκοιμηθούν ήρεμα. Μερικά φουσκωτά μαξιλαράκια καλοδεχούμενα, γιατί κανείς δεν θέλει να ξυπνάει πιασμένος.

Το νούμερο ένα απαραίτητο για κάθε κατασκηνωτή είναι φυσικά η σκηνή. Επίλεξε εκείνη που ταιριάζει στον αριθμό ατόμων που θα φιλοξενηθούν μέσα της. Για να προστατεύεσαι όχι μόνο από ήλιο αλλά και από ενοχλητικά έντομα, διάλεξε μία που να έχει ενσωματωμένη σίτα. Όπου αποφασίσεις τελικά να στήσεις τη σκηνή σου πάρε μαζί κάποια έπιπλα για να κάνεις την διαμονή ευκολότερη. Ένα πτυσσόμενο κρεβάτι, μία καρέκλα και ένα τραπέζι είναι χρήσιμα για κάθε κατασκηνωτή.

Για την παραλία όμως άσε την καρέκλα στη σκηνή. Πάρε μαζί σου μία ξαπλώστρα για να επιτύχεις το απόλυτο επίπεδο χαλάρωσης. Όσο θα είσαι στην παραλία, αν δεν βρίσκεις μία σκιά να κάτσεις από κάτω, τα σκίαστρα είναι η ιδανική λύση για να μείνεις μακριά από τις ακτίνες του ήλιου.

Το σκίαστρο από μόνο τουόμως δεν μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά. Για ολοκληρωμένη προστασία κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου ένα αντιηλιακό για το σώμα και το πρόσωπο. Αν αυτό είναι και ανθεκτικό στο νερό, τότε δεν θα ανησυχείς αν αυτό φύγει όσο θα κάνεις τις βουτιές σου. Οι βουτιές σου θα γίνουν ακόμα πιο διασκεδαστικές με τη χρήση μίας μάσκας και ενός αναπνευστήρα με τα οποία θα μπορείς να απολαύσεις την υδρόβια ζωή.

Για να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα του ταξιδιού θα χρειαστείς και τις κατάλληλες βαλίτσες. Το σετ 2 βαλιτσών της Delsey θα σε καλύψει σίγουρα αφού προσφέρει άπλετο χώρο για να τα πάρεις μαζί σου όλα.

Στα καταστήματα Public και στο Public.gr θα βρεις όλα τα απαραίτητα για μία αξέχαστη εμπειρία camping αυτό το καλοκαίρι.