Paulo Coelho: 10 φράσεις του που μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους!

Περίληψη: Το όνομά του είναι πασίγνωστο, το έργο του επίσης. Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια...

Το όνομά του είναι πασίγνωστο, το έργο του επίσης. Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως, ο Paulo Coelho είναι ίσως ο πιο πολυδιαβασμένος εν ζωή συγγραφέας του πλανήτη. Αλλά και κάτι περισσότερο από αυτό: Ένας άνθρωπος που επηρέασε βαθιά τον τρόπο σκέψης και δράσης πολλών ανθρώπων, εισάγοντας στην καθημερινή γλώσσα μια θρησκευτικότητα και έναν μυστικισμό.Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο «Η Κατάσκοπος» (εκδ. Λιβάνη), εμείς θυμηθήκαμε 10 σημαντικές φράσεις που γράφτηκαν σε βιβλία του και από τότε κάνουν το γύρο του κόσμου. Η πρώτη από αυτές μάλιστα, θα σου είναι σίγουρα γνωστή: 
  • «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το αποκτήσεις»  (Ο Αλχημιστής)
  • «Όταν δεν είχα τίποτα να χάσω, είχα τα πάντα. Όταν σταμάτησα να είμαι αυτός που είμαι, βρήκα τον εαυτό μου» (Έντεκα Λεπτά)
  • «Πες στην καρδιά σου ότι ο φόβος του πόνου είναι μεγαλύτερος από τον πόνο τον ίδιο» (Ο Αλχημιστής)
  • «Τίποτα στον κόσμο δεν είναι εντελώς λάθος. Ακόμα κι ένα σταματημένο ρολόι πάει σωστά δυο φορές τη μέρα» (Μπρίντα)
  • «Όλοι φαίνονται να έχουν μια καθαρή ιδέα για το πώς πρέπει οι άλλοι να ζήσουν τις ζωές τους, αλλά κανένας για τη δική του» (Ο Αλχημιστής)
  • «Όταν κάποιος φεύγει, είναι επειδή κάποιος άλλος πρόκειται να έρθει» (Ζαχίρ)
  • «Οι δύο μεγαλύτερες δοκιμασίες στον πνευματικό δρόμο είναι η υπομονή του να περιμένεις τη σωστή στιγμή και το κουράγιο να μην απογοητεύεσαι με όσα θα σου συμβούν» (Η Βερόνικα Αποφασίζει να Πεθάνει)
  • «Τη στιγμή που αρχίζουμε να αναζητάμε την αγάπη, μας αναζητά κι αυτή». (Στις Όχθες Του Ποταμού Πιέδρα Κάθισα Κι Έκλαψα)
  • «Έχω να διαλέξω μεταξύ του να είμαι θύμα του κόσμου ή τυχοδιώκτης που ζει με περιπέτεια. Εξαρτάται από το πώς βλέπω τη ζωή μου» (Έντεκα Λεπτά)
  • «Οτιδήποτε συμβαίνει μια φορά, μπορεί και να μην ξανασυμβεί. Αλλά όταν κάτι συμβαίνει δύο φορές, θα συμβεί και τρίτη» (Ο Αλχημιστής)
9789601431017-200-1199932Ετούτη τη φορά, ο Paulo Coelho επιστρέφει με το συναρπαστικό πορτρέτο της Μάτα Χάρι. Το «Η Κατάσκοπος» είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα ενηλικίωσης για μια σαγηνευτική χορεύτρια, της οποίας το μοναδικό έγκλημα ήταν ότι υπήρξε ελεύθερο πνεύμα. Γραμμένο μετά από έρευνα που βασίστηκε σε αδημοσίευτα έγγραφα, το βιβλίο δίνει ένα μήνυμα εκπληκτικά σύγχρονο για τις γυναίκες και τους άντρες του σήμερα.Το καλύτερο όμως στο αφήσαμε για το τέλος: Mε κάθε αγορά του ολοκαίνουργιου βιβλίου του Paulo Coelho από τα Public, παίρνεις με έκπτωση 50% όλους τους παλιούς τίτλους του που λείπουν από τη συλλογή σου! Γιατί όταν θέλεις κάτι πολύ, τα Public συνωμοτούν ώστε να το αποκτήσεις!