What's new. Παιδί.
Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!
> Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!
15 ΜΑΙΟΥ 2018

Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!

Οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά έχουμε διαβάσει κάμποσα βιβλία. Αν προσπαθήσουμε όμως να ξεχωρίσουμε εκείνα που χαράχτηκαν στη μνήμη μας και τα θυμόμαστε μέχρι σήμερα -συχνά χωρίς να τα έχουμε ξαναδιαβάσει-, είναι σίγουρα εκείνα που μας σύστησαν σε κάτι διαφορετικό, σε μια σκέψη αλλιώτικη μέσα από απλές, κατανοητές ιστορίες.

Η παιδική βιβλιοθήκη των Public έχει στηθεί πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία και ξεχωριστή θέση κατέχουν τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Petita Demas, που μιλούν για τη διαφορετικότητα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, εξάπτουν τη φαντασία και ταυτόχρονα απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά.

Η Petita Demas ξεκίνησε ως μια εταιρεία ανάπτυξης αποκλειστικά εκπαιδευτικών games για παιδιά. Η αρχή έγινε με το Pico the Penguin, ένα app όπου οι πιτσιρικάδες ως παίκτες καλούνται να προστατεύσουν έναν πιγκουίνο – που αποφάσισε μεν να εξερευνήσει τον κόσμο αλλά δεν… υπολόγισε την απουσία κρύου στον υπόλοιπο πλανήτη – παρακινώντας μια σειρά από άλλα ζωάκια να τον «δροσίσουν» αναλόγως με τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!

Επισκέπτονται έτσι διάφορες τοποθεσίες στην υδρόγειο και καλούνται ν’ ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους άλλα ζώα -αντιπροσωπευτικά των τοποθεσιών- θα… γλιτώσουν τον πιγκουίνο από τη θερμοπληξία!

Το όνομά της εταιρείας άλλωστε δεν είναι τυχαίο: το Petita Demas είναι παράφραση του «Petit to Demás» που σημαίνει «Μικρός για τους άλλους / Μικρός σε ύψος». Το επόμενο βήμα ήρθε με μια σειρά τριών ξεχωριστών βιβλίων, τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά στα καταστήμα Public και στο public.gr σε ελληνική και αγγλική έκδοση!

Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!

Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων

Το αγόρι που προσπαθεί να υπνωτίσει χρυσόψαρα, το κορίτσι που ξέρει τα ονόματα όλων των σκίουρων, το κορίτσι που ξέρει τι σκέφτονται ως και οι ανανάδες και ακόμα 15 φανταστικά παιδιά που θα σας κάνουν να γελάσετε, να διαβάσετε τις ιστορίες τους και δεύτερη (μπορεί και τρίτη) φορά και τελικά να συζητήσετε με τα παιδιά για πολλά θέματα: ποιο ταλέντο, ποια υπερδύναμη αλλά και ποια αδυναμία έχει ο καθένας από εμάς. Πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι, τι σημαίνει διαφορετικότητα, τι ισότητα;

Το κείμενο του Θοδωρή Τσεκούρα απίθανο, διασκεδαστικό ακόμα και για τους μεγάλους. Σε συνδυασμό με τα σκίτσα του Michael Towers, γίνεται ένα από τα βιβλία που θα μείνουν για πολλά χρόνια στη βιβλιοθήκη σας.

Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!

Τα μαλλιά του Όλιβερ
(ένα βιβλίο για τα συναισθήματα)

Τα μαλλιά του Όλιβερ είναι φτιαγμένα από καταπράσινα φύλλα. Όταν αλλάζουν τα συναισθήματά του αλλάζουν και τα χρώματα των φύλλων – πώς θα αντιδράσουν άραγε οι γείτονές του όταν τα δουν; Μια εμπνευσμένη αλληγορία που μαθαίνει στα παιδιά πώς να αποδέχονται το διαφορετικό, να μη φοβούνται να εκφράζουν τα συναισθήματά τους αλλά και να σέβονται τα συναισθήματα των άλλων. Τα εξοικειώνει με τον φόβο του καινούργιου και την ανάγκη να αντιστέκονται σε όσους προσπαθούν να τα φοβίσουν.

Το βιβλίο, γραμμένο επίσης από τον Θοδωρή Τσεκούρα, περιλαμβάνει και δύο σελίδες με χαρτοκοπτική, για δημιουργική απασχόληση μόλις τελειώσει το διάβασμα!

Παιδικά βιβλία Petita Demas: η διαφορετικότητα έχει πλάκα!

Ταιριάζω και μαθαίνω: Οι Θεοί του Ολύμπου

Τέσσερις ιστορίες, τέσσερα σύντομα παραμύθια, που διαδραματίζονται στον Όλυμπο και εξιστορούν τις καθημερινές περιπέτειες της… παρέας των θεών, γραμμένες από την Αθηνά Μπαλή. Στην αρχή του βιβλίου τα παιδιά βρίσκουν μια σειρά από αυτοκόλλητα και στη συνέχεια καλούνται να τα ταιριάξουν με τον αντίστοιχο θεό που περιγράφεται στις εσωτερικές σελίδες, μαθαίνοντας έτσι περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του.

Αφού ολοκληρώσουν το παιχνίδι, μέσα από σύντομα, χιουμοριστικά ποιηματάκια μαθαίνουν τη μυθολογία!

Βρείτε τα στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog