Πέντε φίλοι: To αγαπημένο μας παιδικό ανάγνωσμα, τώρα και για μεγάλους!

Περίληψη: Η φράση «μεγαλώσαμε με τις ιστορίες τους» είναι απελπιστικά κλισέ, αλλά και πέρα για πέρα...

Η φράση «μεγαλώσαμε με τις ιστορίες τους» είναι απελπιστικά κλισέ, αλλά και πέρα για πέρα αληθινή. Για πολλούς από εμάς, οι «Πέντε φίλοι» ήταν πέντε πραγματικοί φίλοι, δηλαδή πέντε παιδιά που αισθανόμασταν πως όντως υπάρχουν, απλώς δεν έτυχε ποτέ να τα γνωρίσουμε από κοντά! Οι περιπέτειές τους, τα ταξίδια τους, η εμμονή της συγγραφέως Enid Blyton να περιγράφει με λεπτομέρειες το κάθε τους πρωινό, γεύμα και δείπνο, υπήρξαν κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Και να που σήμερα, χρόνια μετά, δεκαετίες μετά για την ακρίβεια, οι Πέντε φίλοι επιστρέφουν για να συντροφεύσουν την ενήλικη ζωή μας! Άξιος συνεχιστής με σεβασμό στο παρελθόν των ηρώων, ο συγγραφέας Bruno Vincent βρίσκει τον Tζούλιαν, τον Τζωρτζ, τον Ντικ, την Αν και τον Τίμι να έχουν μεγαλώσει όπως κι εμείς, σε τέσσερεις ολοκαίνουριες ιστορίες. Οι προκλήσεις τους είναι άλλου τύπου πλέον: Προσπαθούν να ζήσουν χωρίς αλκοόλ για ένα μήνα, βάζουν στόχο να βρουν τροφές χωρίς γλουτένη και (το πιο δύσκολο και κρίσιμο απ’ όλα) προετοιμάζονται να γίνουν γονείς!

Το πρώτο βιβλίο για ενηλίκους θα το βρείτε τον Νοέμβριο στα Public.

«Είμαστε συγκινημένοι που οι χαρακτήρες της Enid Blyton ξαναχτίζονται ως ενήλικες» δηλώνει μια εκπρόσωπος της Enid Blyton Entertainment. «Είμαστε σίγουροι πως η ίδια θα είχε ξετρελαθεί με την ευγενική παρωδία των ηρώων της». Τα βιβλία της νέας σειράς (FIVE GO GLUTEN-FREE, FIVE GIVE UP THE BOOZE, FIVE GO AWAY ON A STRATEGY DAY, FIVE GO PARENTING), βέβαια, θα κυκλοφορήσουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οπότε μέχρι τότε έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να θυμηθούμε τους Πέντε Φίλους ως παιδιά.

Έτσι όπως τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε δηλαδή, μέσα από τα δεκάδες vintage παραμύθια τους που κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά, κερδίζοντας συνεχώς νέους αναγνώστες.Βρες τα μοναδικά βιβλία «Πέντε φίλοι» εδώ.5_covers_synthesis