Perfidia: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του James Ellroy!

Περίληψη: Παρ’ ότι οι σκανδιναβοί συγγραφείς έχουν εξελιχθεί σε ηγετικές μορφές του αστυνομικού μυθιστορήματος τα τελευταία...

Παρ’ ότι οι σκανδιναβοί συγγραφείς έχουν εξελιχθεί σε ηγετικές μορφές του αστυνομικού μυθιστορήματος τα τελευταία χρόνια, μπορούμε άνετα να φανταστούμε τον Αμερικανό James Ellroy να διαβάζει τα βιβλία τους με το ελαφρύ μειδίαμα της ανωτερότητας... Συγγραφέας της «Μαύρης Ντάλιας» και του «Λος Άντζελες εμπιστευτικό», ο 68χρονος Ellroy χαρακτηρίζεται δικαίως μετρ του είδους, με βασικό χαρακτηριστικό του τις κοφτές προτάσεις που εντείνουν το σασπένς.9789604617050-200-1164156Με το νέο του συναρπαστικό μυθιστόρημα, το Perfidia, ο Ellroy εγκαινιάζει τη δεύτερη Τετραλογία του Λος Άντζελες και αποτυπώνει μια στιγμή της Ιστορίας με συγκλονιστικό τρόπο. Μας καλεί να εξιχνιάσουμε ένα μεγάλο έγκλημα, που με τη σειρά του εξηγεί το έγκλημα του ίδιου του πολέμου. Καθώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη, οι Ιάπωνες βομβαρδίζουν το Περλ Χάρμπορ και οι τελευταίες ελπίδες των Αμερικανών για ειρήνη εξανεμίζονται. Η σατανική δολοφονία μιας οικογένειας Ιαπώνων φέρνει κοντά τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους. Θα εμπλακούν και οι τέσσερις στην έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης και θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός πολιτικού κυκλώνα – σύντροφοι, αντίπαλοι, εραστές, πιόνια της Ιστορίας. Στο μεταξύ, ο Ellroy έχει ξεδιπλώσει για πολλοστή φορά το αφηγηματικό του ταλέντο και έχει εκδηλώσει την πεσιμιστική ματιά του, η οποία όμως στη βάση της αναζητά την ηθική.Το Perfidia – Ο κύκλος της προδοσίας”, όπως είναι ο πλήρης ελληνικός τίτλος του, κυκλοφορεί στη χώρα μας στις 20 Μαΐου. Τα Public χαρίζουν 5 αντίτυπα σε ισάριθμούς τυχερούς που θα συμπληρώσουν την φόρμα και θα μπουν στην κλήρωση.

*Η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 12.00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα, στις 14.00 και θα λάβουν την το βιβλίο ταχυδρομικώς.

*Δες τους Όρους Συμμετοχής στην Κλήρωση εδώ.