"Πες μου τ' όνομά σου": το μουσικό βιβλίο του Φοίβου Δεληβοριά

Περίληψη: Ο Φοίβος Δεληβοριάς μεγαλώνει – σίγουρα ηλικιακά, αναμφίβολα και καλλιτεχνικά. Και ενώ ωριμάζει, φαίνεται πως...

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μεγαλώνει – σίγουρα ηλικιακά, αναμφίβολα και καλλιτεχνικά. Και ενώ ωριμάζει, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κάνει μια τρυφερή στροφή προς τα πίσω. Τρία χρόνια μετά την "Καλλιθέα" του, όπου υμνεί με τον δικό του, αλλιώτικο τρόπο τη γειτονιά που μεγάλωσε, σκάρωσε ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο παρέα με ένα CD, ή μάλλον ένα βιβλίο μετά μουσικής, το "Πες μου τ' όνομά σου" από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.Σ' αυτό το βιβλίο, ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε ως πιτσιρικάς, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στον δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο τραγουδά τρυφερά τις στιγμές αυτής της ιστορίας. «Eδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας, τη Μυρτώ Δεληβοριά, την Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας», κάπως έτσι περιγράφει ο ίδιος τη μοναδική αυτή έκδοση.Μια ωραία παρέα έσμιξε, λοιπόν, και έφτιαξε αυτό το μουσικό βιβλίο: η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, που συμμετέχει σε ένα από τα τραγούδια, και πολλοί ακόμα συντελεστές που τραγουδούν για την παιδική τους ηλικία και απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά, ανταλλάζοντας ιστορίες και μνήμες.

 

Δώδεκα από τα συνολικά δεκαπέντε τραγούδια του CD είναι γραμμένα από τον Φοίβο Δεληβοριά. Τα άλλα τρία, "Το Ελεφαντάκι", "Το δέντρο" και το "Ήταν ένας ποντικός" τα είχε ερμηνεύσει στο παρελθόν και είναι γραμμένα από τον Γιώργο Χατζηπιερή.Οι ιστορίες του Φοίβου Δεληβοριά θα παρουσιαστούν από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος και το θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη, σε δύο μουσικές παραστάσεις, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου. Εισιτήρια, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε στο ticket.public.gr.