Φωτογραφικές Canon / Αυτόματο backup στο Google Photos!

Περίληψη: Η ύπαρξη Wi-Fi σύνδεσης στις φωτογραφικές διευκολύνει πολύ τη μεταφορά των αρχείων. Πλέον η Canon κάνει και το backup τους... παιχνιδάκι, χάρη στη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με το Google Photos!

Το Google Photos έχει κάνει το backup φωτογραφιών... παιχνιδάκι, ειδικά όταν απαθανατίζεις στιγμές με το smartphone σου. Πλέον το αυτόματο backup θα γίνει το ίδιο εύκολο και όταν τραβάς φωτογραφίες με την Canon φωτογραφική σου!

Αν έχεις ήδη Canon μηχανή, τότε είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείς εδώ και καιρό το image.canon app, το οποίο είναι διαθέσιμο για Android και iOS. Μετά το τελευταίο update, στην εφαρμογή προσφέρεται η δυνατότητα για αυτόματο backup φωτογραφιών στο Google Photos. Απλά συνδέεις τον Google λογαριασμό σου με την εφαρμογή και η κάμερα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Κάθε φορά που τραβάς φωτογραφίες, αυτές αποστέλλονται στην υπηρεσία της Google. Εκεί οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στην πλήρη τους ποιότητα και όχι σε συμπιεσμένη μορφή.

Η κάμερα δεν συνδέεται απευθείας στο δίκτυο για να στείλει τις λήψεις σου στο Google Photos. Για να πραγματοποιηθεί το backup χρειάζεται να επικοινωνεί με το smartphone, καθώς μέσα από αυτό ανεβαίνουν οι φωτογραφίες στο cloud. Μια ακόμα προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσεις το αυτόματο backup στο Google Photos είναι να έχεις συνδρομή στο πρόγραμμα Google One.

Η εφαρμογή της Canon προσφέρει και άλλους τρόπους αυτόματου backup, αν δε θες να χρησιμοποιήσεις το Google Photos. Η ίδια η Canon προσφέρει τη δική της υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud ενώ στο app θα βρεις επίσης δυνατότητα αυτόματου upload ή διαμοιρασμού στο Google Drive, το Flickr, το Adobe Lightroom και το YouTube.

Όποια μέθοδος και να σε βολεύει, πάντως, η ευκολία που προσθέτει η ύπαρξη Wi-Fi σε μια κάμερα είναι πολύ σημαντική. Δε χρειάζεται να κλείσεις την κάμερα, να βγάλεις την κάρτα SD ή να... μπλέκεις με καλώδια. Αυτόματα και ασύρματα ελέγχεις τη μηχανή ή κρατάς αρχείο των εικόνων σου. Αν θες να επιβεβαιώσεις πως και η δική σου Canon φωτογραφική είναι συμβατή με το image.canon app, δεν έχεις παρά να πας στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας!