Το καλοκαίρι έφτασε: keep on vlogging!

Περίληψη: Είτε σχεδιάζεις τα πρώτα σου βήματα στο YouTube είτε σου αρέσει να vlogάρεις για προσωπική χρήση, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για μικρές κάμερες με σπουδαίες επιδόσεις!

Μη ξεχάσεις να κάνεις like, subscribe στο κανάλι και να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις, για να μη χάσεις κανένα από τα επόμενά μας βίντεο! Όπα, μισό... Αυτό είναι συνήθως στο τέλος του βίντεο. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να τραβήξουμε τα πλάνα. Είτε σχεδιάζεις τα πρώτα σου βήματα στο YouTube είτε φέτος θες να γυρίσεις τα πιο απίθανα καλοκαιρινά vlog για προσωπική χρήση, σίγουρα θα χρειαστείς μια μικρή και ελαφριά κάμερα, που θα χειρίζεσαι εύκολα εν κινήσει. Η επιλογή της είναι απλή υπόθεση, αρκεί να συμβουλευτείς τον παρακάτω miniguide - κράτα σημειώσεις:

Για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου οι επιλογές σου ξεκινάνε από τις DSLR και mirrorless μηχανές. Μα οι DSLR δεν είναι μεγάλες και βαριές; Συνήθως ναι αλλά όχι και η Canon EOS 250D! Η μηχανή της Canon είναι η ελαφρύτερη DSLR στον κόσμο και μπορεί να καταγράψει πλάνα 4K. Το πακέτο είναι ιδανικό για vloggers, καθώς συνοδεύεται και από το στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100, το οποίο σου προσφέρει αξεπέραστη καθαρότητα στον ήχο.

Δε σε ψήνει η DSLR ακόμα και σε αυτό το μέγεθος; Πάμε να δούμε τι παίζει σε mirrorless τότε. Ξεκινάμε και πάλι με την Canon και συγκεκριμένα με την EOS M50, η οποία έχει 4K δυνατότητες αλλά και το ίδιο μικρόφωνο που είδαμε παραπάνω! Εξίσου ποιοτική εικόνα, τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφίες, σου εξασφαλίζει η Nikon Z50, το πακέτο της οποίας έρχεται με δύο φακούς, για να καλύψει κάθε σου ανάγκη. 

Ας περάσουμε τώρα και σε μια πρόταση που σίγουρα δεν περίμενες ως vlogging κάμερα... μια compact μηχανή! Πριν κλείσεις το άρθρο -επειδή ίσως θεωρείς πως αποκλείεται να υπάρχει compact μηχανή ικανή να καλύψει τις vlogging ανάγκες σου- σε προκαλούμε να τσεκάρεις τη Sony ZV-1. Η μηχανή αυτή μπορεί να μην έχει εναλλάξιμους φακούς, έχει όμως μία σωρεία από features που κάνουν την καταγραφή βίντεο... παιχνιδάκι. Μέχρι και στερεοφωνικά μικρόφωνα ενσωματώνει πέρα από απαραίτητα χαρακτηριστικά, όπως ανακλινόμενη/περιστρεφόμενη οθόνη και 4K βίντεο.

Η τελευταία επιλογή, σε περίπτωση που αναζητάς την απόλυτη φορητότητα και σε ενδιαφέρουν οι extreme λήψεις, είναι μια action camera. Συγκεκριμένα χρειάζεσαι τη DJI Osmo, η οποία, χάρη στην ασυναγώνιστη σταθεροποίηση που προσφέρει, καταγράφει το πιο smooth 4K βίντεο.

Τέλος, σου έχουμε και ένα αξεσουάρ που είναι απαραίτητο σε κάθε επίδοξο vlogger. Για τα πλάνα που θα τραβηχτούν σε εσωτερικό χώρο, το studio σου χρειάζεται τη λάμπα LED Easypix Kit For Creators. Λούσε το χώρο με φως και γύρισε πλάνα με άψογη ποιότητα ακόμα και μέσα στο σπίτι!

Τώρα που βρήκες κάμερα και εξοπλισμό, έφυγες για vlogs!