Summer mode on: Βρες την καλύτερη φωτογραφική!

Περίληψη: Αν είσαι σε φάση αναζήτησης της κατάλληλης κάμερας για τις διακοπές σου, αυτός ο mini οδηγός φτιάχτηκε για σένα!

Ο Ιούνιος μας έφτασε και το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά. Ήδη οι θερμοκρασίες παίζουν στα πρώτα 30άρια, ο ήλιος λάμπει φωτεινός και ζεστός – και πάνω από 12 ώρες κάθε μέρα. Όλα αυτά, όμως, για τους φανατικούς της φωτογραφίας, δεν έχουν παρά ένα και μόνο νόημα: άπειρες ευκαιρίες για φωτογραφικές εξορμήσεις και πολλά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν. Και, βέβαια, καλό φως για τέλειες φωτογραφίες στις διακοπές!

Αν είσαι σε φάση αναζήτησης της κατάλληλης κάμερας για τις διακοπές σου, τότε αυτός ο mini οδηγός φτιάχτηκε για σένα!

Για να μη χάσεις στιγμή μέσα και έξω από το νερό ρίξε μια ματιά στην Coolpix W100, την compact, αδιάβροχη μηχανή της Nikon. Αν θες και αξεπέραστο βίντεο, μαζί με ποιοτικές φωτογραφίες, τότε χρειάζεσαι μια καλή action camera. Η καλύτερη επιλογή εδώ είναι η GoPro Hero8 Black. Με νεότερο μοντέλο της GoPro κάθε δευτερόλεπτο που θα καταγράψεις θα δείχνει εντυπωσιακό, χάρη στο 4K60fps βίντεο αλλά και μια τεράστια γκάμα από άλλες δυνατότητες σε βίντεο και φωτογραφία. Σε compact μέγεθος θα βρεις και μερικές πιο... νοσταλγικές προτάσεις, όπως η Instax Mini 11 της Fujifilm, η οποία αποτυπώνει και εκτυπώνει αμέσως μόλις κάνεις το «κλικ».

Είσαι λίγο περισσότερο pro και θες να πάρεις τη φωτογραφία πιο σοβαρά; Τότε θα πρέπει να θυσιάσεις την ευκολία μιας compact μηχανής για την ποιότητα μιας DSLR.  Η Canon EOS 2000D με τον kit φακό 18-55mm αποτελεί την τέλεια εισαγωγή στον κόσμο της επαγγελματικής φωτογραφίας. Με μεγάλο αισθητήρα APS-C ανάλυσης 24,2MP και φακό με σταθεροποίηση θα τραβήξεις φοβερές εικόνες κάθε ώρα!

Η μήπως δε χρειάζεται να πας (ακόμα) σε μεγάλη μηχανή; Η Sony α6000 διαθέτει κι αυτή APS-C αισθητήρα με παρόμοια ανάλυση (24,3MP) και πολύ μικρότερο μέγεθος. Τι χάνεις σε σχέση με τη DSLR, αν την επιλέξεις; Όχι και πολλά, αφού η α6000 διαθέτει και αυτή χειροκίνητες ρυθμίσεις και ικανοποιητική συνδεσιμότητα. Το μόνο που λείπει είναι το οπτικό viewfinder, καθώς η μηχανή δεν έχει καθρέπτες (mirrorless) και σταθεροποίηση στο φακό. Πέρα από αυτά θα πάρεις απόδοση κοντά σε αυτή μιας DSLR.

Πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι, λοιπόν, και σίγουρα πριν ξεκινήσεις για τις διακοπές σου, μη ξεχάσεις να εξοπλιστείς με μια δυνατή φωτογραφική μηχανή! Επισκέψου ένα κατάστημα Public ή το public.gr, για να βρεις την κάμερα που θα σε συνοδεύει αυτό το καλοκαίρι αλλά και όλες τις επόμενες εποχές του χρόνου!