Ξεκίνα vlogging: Είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεσαι!

Περίληψη: Μπορεί να σχεδιάζεις τα πρώτα σου βήματα στο YouTube -γιατί όχι;- ή να vlogάρεις για προσωπική χρήση. Σε κάθε περίπτωση σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για μικρές κάμερες με σπουδαίες επιδόσεις από την Canon!

Μη ξεχάσεις να κάνεις likesubscribe στο κανάλι και να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις, για να μη χάσεις κανένα από τα επόμενά μας βίντεο! Όπα, μισό... Αυτό είναι συνήθως στο τέλος του βίντεο. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να τραβήξουμε τα πλάνα. Είτε, λοιπόν, σχεδιάζεις τα πρώτα σου βήματα στο YouTube είτε έχεις αδυναμία στα vlogs για το αρχείο σου, σίγουρα χρειάζεσαι μια μικρή και ελαφριά κάμερα με υψηλές επιδόσεις.

Οι επιλογές είναι πολλές αλλά στην προσπάθεια να πετύχεις τον ιδανικό συνδυασμό η λίστα περιορίζεται. Κράτα σημειώσεις: χρειάζεσαι κάμερα με υψηλή ανάλυση και δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού μικροφώνου, για να έχεις ένα ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι πολύ βοηθητικό αν η κάμερα διαθέτει ανακλινόμενη/περιστρεφόμενη οθόνη, ώστε να καταγράφεις τον εαυτό σου. Τέλος, αν υπάρχει και σύνδεση Wi-Fi ή Bluetooth, η μεταφορά αρχείων γίνεται παιχνιδάκι!

Η πρώτη κάμερα που μπορεί να σε καλύψει πλήρως είναι η DSLR Canon EOS 250D. Πρόκειται για μια απολύτως compact DSLR, που μπορεί να καταγράψει 4K πλάνα και φωτογραφίες ανάλυσης 24,1MP. Το Dual Pixel Auto Focus σου εξασφαλίζει πως ό,τι τραβάς θα είναι εστιασμένο σωστά και σε πολύ γρήγορο χρόνο. Ως DSLR έχει τη δυνατότητα εναλλάξιμων φακών για μεγαλύτερη ευελιξία. Το πακέτο της έρχεται με τον φακό 18-55mm, ο οποίος διαθέτει οπτική σταθεροποίηση, για πολύ ομαλά πλάνα ακόμα και εν κινήσει. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι το μικρόφωνο Canon DM-E100, το οποίο επίσης έρχεται με τη μηχανή. Έτσι, μαζί με τέλεια εικόνα θα έχεις και ultra καθαρό ήχο!

Μια ακόμα μηχανή έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του vlogging είναι η mirrorless Canon EOS M50. Όλα τα χαρακτηριστικά που είδαμε παραπάνω, όπως 4K βίντεο και Dual Pixel AF, θα τα βρεις και εδώ. Ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο ίδιος APS-C 24,1MP άλλωστε. Η βασική διαφορά είναι πως η Canon ESO M50, ως mirrorless, είναι ακόμα πιο compact. Ο φακός που έρχεται με τη μηχανή είναι ένας 18-45mm με οπτική σταθεροποίηση ενώ δεν λείπει και από αυτή την πρόταση το εξωτερικό μικρόφωνο Canon DM-E100.

Για ακόμα πιο ομαλά πλάνα στο χέρι ή για να στηρίξεις την νέα σου κάμερα κάπου και να αρχίσεις να τραβάς βίντεο, πρόσθεσε την ασύρματη λαβή φωτογράφισης & τρίποδο Canon HG-100TBR στη vlogging λίστα σου. Η λαβή σου δίνει μερικά πλήκτρα για γρήγορες ρυθμίσεις ενώ, όταν την χρησιμοποιείς εν κινήσει, θα κρατάς την κάμερα με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είδες πόσο εύκολο είναι, τελικά, να δημιουργήσεις vlogs; Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να το αναβάλλεις άλλο - μπορείς κι εσύ να κατακτήσεις τον κόσμο του vlogging με ένα πλήρες setup από την Canon!