Summer tech – the camera edition: Διαλέγουμε φωτογραφική!

Περίληψη: Κράτα τις καλοκαιρινές αναμνήσεις για πάντα ζωντανές με μία νέα κάμερα. Στο Public θα βρεις την κατάλληλη μηχανή για φωτογραφία, vlog, ή ακόμα και 360 βίντεο.

Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σου για το φετινό καλοκαίρι το σίγουρο είναι πως οι φετινές σου περιπέτειες θα σου μείνουν αξέχαστες. Πως μπορείς να το εξασφαλίσεις αυτό; Με μία φωτογραφική μηχανή φυσικά, η οποία θα «παγιδεύσει» κάθε ανάμνηση! Πριν ξεκινήσεις για τον φετινό σου προορισμό λοιπόν, έλα Public για να ανακαλύψεις ποια μηχανή σου ταιριάζει.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο η φωτογραφία όσο και το βίντεο τότε η Canon έχει τις κατάλληλες μηχανές για σένα. Η mirrorless Canon EOS M50 και η DSLR Canon EOS 250D διαθέτουν αισθητήρα ο οποίος μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες 24,1MP και βίντεο 4K, οπότε η ποιότητα της εικόνας είναι κορυφαία.

Στο κομμάτι του βίντεο όμως, οι δύο κάμερες της Canon έχουν ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα. Και οι δύο έρχονται με το επαγγελματικό μικρόφωνο Canon DM-E100 στη συσκευασία, κάτι που σου εξασφαλίζει κορυφαίο ήχο στα πλάνα σου. Επίσης, και οι δυο διαθέτουν περιστρεφόμενη οθόνη, οπότε, μπορείς να τραβήξεις ακόμα και vlog style βίντεο. Το αξεσουάρ που θα ολοκληρώσει το σύστημά σου είναι το μίνι τρίποδο/grip Canon HG-100TBR, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο να τραβήξεις ποιοτικά πλάνα.

Για vlogging με ακόμα μεγαλύτερη άνεση τσέκαρε και τη νέα Sony ZV-1. Μπορεί να μην διαθέτει εναλλάξιμους φακούς, καθώς είναι compact μηχανή, έχει όμως ένα σωρό features ειδικά για καταγραφή vlog και το βάρος της είναι πολύ μικρό. Αγοράζοντάς τη θα πάρεις δώρο και ένα Sony grip, για να τραβάς πλάνα με ευκολία ακόμα και εν κινήσει.

Αν πάλι το focus σου είναι κυρίως στη φωτογραφία, τότε η Nikon Z50 ίσως να είναι αυτό που ψάχνεις. Διαθέτει αισθητήρα DX ανάλυσης 20,9MP και κορυφαίο autofocus για να μη χάσεις στιγμή. Επιπλέον, το κορυφαίο ISO 51200 θα σου επιτρέψει να φωτογραφήσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ και από βίντεο έχει ό,τι θα περίμενες, καθώς μπορεί να τραβήξει 4K πλάνα.

Τέλος, αν θες να καταγράψεις τα πιο εντυπωσιακά πλάνα των διακοπών, ίσως να πρέπει να πας σε action camera. Με την GoPro Fusion δεν θα τραβήξεις μόνο υπερευρυγώνιες φωτογραφίες και βίντεο, αλλά, μπορείς να απαθανατίσεις μέχρι και βίντεο 360ο! Με αυτό τον τρόπο μπορείς να απολαύσεις τα βίντεό σου ακόμα και μέσω VR, για να ξαναζήσεις ακόμα πιο ρεαλιστικά τις εμπειρίες του φετινού καλοκαιριού.

Όποια φωτογραφική μηχανή κι αν σου ταιριάζει θα τη βρεις στο Public. Έλα στο κοντινότερο κατάστημα ή επισκέψου το public.gr και κράτα ζωντανή κάθε στιγμή του φετινού καλοκαιριού!