Πικάπ: Το βινύλιο είναι εδώ!

Περίληψη: Το βινύλιο δεν επιστρέφει, είναι ήδη εδώ. Οι πωλήσεις δίσκων σε κάποιες χώρες ξεπέρασαν ήδη τις...

Το βινύλιο δεν επιστρέφει, είναι ήδη εδώ. Οι πωλήσεις δίσκων σε κάποιες χώρες ξεπέρασαν ήδη τις πωλήσεις μουσικών CD, μια τάση με ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή όπου όλα γύρω μας είναι ψηφιακά. Η επιστροφή του αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δεις τη δισκοθήκη σου με άλλο μάτι. Έτσι, η επιλογή του κατάλληλου πικάπ είναι σημαντική. Θέλεις υψηλή ποιότητα και ευκολία στη χρήση, θέλεις το κάτι παραπάνω. Και μπορείς να το βρεις. Η ποικιλία είναι τεράστια και μπορείς να διαλέξεις αυτό που σε ικανοποιεί. Φορητό και εύκολο στη χρήση. Το πικάπ των ονείρων σου βρίσκεται στα Public!

PRO-JECT VT-E R/L

Κάθετο πικάπ; Γίνεται; Γίνεται, αρκεί να έχεις την τεχνογνωσία. Και είναι όμορφο να το βλέπεις, εύκολο να το τοποθετήσεις και ακόμη ευκολότερο να το χρησιμοποιήσεις. Η Pro-Ject προέβλεψε ακόμη και διαφορετικά μοντέλα ανάλογα με το αν είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Βάλε το VT-E όπου θέλεις, σε ένα ράφι, ή ακόμη και στον τοίχο και θα γίνει αμέσως το επίκεντρο της προσοχής. Στο μαγικό ήχο του βινυλίου θα προστεθεί και η μαγεία μιας ξεχωριστής μηχανολογικής κατασκευής. Κι από Ήχο; Μην αφήσεις την ξεχωριστή εμφάνιση του VT-E να σε παρασύρει. Είναι πραγματικό Pro-Ject. Με οδήγηση μέσω ιμάντα και σύγχρονο κινητήρα για σταθερότητα στο ρυθμό περιστροφής και χαμηλούς κραδασμούς, αποτελεί μια τέλεια βάση για τον βραχίονα από αλουμίνιο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την συγκεκριμένη, κάθετη, χρήση και την κεφαλή της Ortofon που συμπεριλαμβάνεται.

LENCO TT-33 & TT-34

[gallery columns="2" link="file" size="full" ids="50688,50689"] Δύο φορητά πικάπ που ξεπερνούν τα όρια του συμβατικού σχεδιασμού. Το TT-34 δεν θα περάσει απαρατήρητο σε καμία περίπτωση. Κατασκευασμένο από ξύλο, με εντυπωσιακή καμπίνα και τελειώματα, περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεσαι για να ακούσεις τα αγαπημένα σου βινύλια χωρίς να χρειαστεί να το συνδέσεις πουθενά, εκτός από την πρίζα. Διαθέτει ενισχυτή και ενσωματωμένα ηχεία. Το T-33 περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστείς για να το κάνεις όπως παλιά: Πάρε μαζί σου το πικάπ και τους δίσκους σου, κανόνισε να φέρουν και οι φίλοι σου τους δικούς τους αγαπημένους δίσκους και στήστε ένα αυτοσχέδιο πάρτι, όπου σας αρέσει. Ένα πικάπ το οποίο περιλαμβάνει τα δικά του ηχεία και ενισχυτή ώστε να μην χρειαστείς τίποτε άλλο για να ακούσεις τη μουσική σου, αλλά μπορεί να συνδεθεί και σε οποιοδήποτε συμβατικό στερεοφωνικό αν θέλεις ακόμη πιο δυνατό ήχο. Και αν θέλεις να ακούσεις από μια άλλη πηγή, smartphone, tablet η οποιοδήποτε φορητό με μια αναλογική έξοδο, κανένα πρόβλημα: Η βοηθητική είσοδος που θα βρεις στο πίσω μέρος σου λύνει τα χέρια.

PRO-JECT GEORGE HARRISON

Αν είσαι θαυμαστής και φίλος των Beatles, αυτό είναι ένα πικάπ που σου αξίζει! Ειδική έκδοση σε περιορισμένα κομμάτια του Essential III της Pro-Ject σε συνεργασία με την Universal Music, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ενός από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της εταιρίας και είναι διακοσμημένο με μία σύνθεση του διάσημου street-artist Shepard Fairey. Το έργο περιλαμβάνει και μια προσωπογραφία του George Harrison την οποία φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης για την οικογένεια του πρώην Beatle. Το πικάπ της Pro-Ject που έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για αυτήν την συλλεκτική έκδοση είναι το Essential III, η εξέλιξη ενός από τα κορυφαία εισαγωγικά μοντέλα της. Το πικάπ παραδίδεται σχεδόν έτοιμο για χρήση. Με τοποθετημένο τον βραχίονα (με στέλεχος από αλουμίνιο και έδρανα από σάπφειρο για ελάχιστες τριβές) και την κεφαλή της Ortofon. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να συνδέσεις τα καλώδια με τα επίχρυσα RCA στην κατάλληλη είσοδο (phono) ενός ενισχυτή.

PRO-JECT ELEMENTAL

To Elemental είναι ο καλύτερος τρόπος να μπεις στον μαγικό κόσμο των δίσκων βινυλίου. Με χαμηλό κόστος αλλά πολύ υψηλή ποιότητα για την κατηγορία, προσφέρει συνδυάζει όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις χωρίς να είναι απαραίτητο να ασχοληθείς με ρυθμίσεις, αφού είναι, κυριολεκτικώς, Plug & Play, περιλαμβάνοντας ακόμη και μια κεφαλή της Ortofon.

AUDIO-TECHNICA AT-LP5

Αν αναζητάς ένα πικάπ που να τα έχει όλα, ρίξε μια ματιά στο AT-LP5. Βασισμένο στην παραδοσιακή προσέγγιση της Audio-Technica, χρησιμοποιεί βραχίονα με στέλεχος στο χαρακτηριστικό σχήμα “J”, άμεση οδήγηση με κινητήρα DC, ο οποίος έχει μεγάλη ροπή για γρήγορη εκκίνηση και ηλεκτρονικό φρένο και πλατό από χυτό αλουμίνιο, παραπέμποντας στα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας, των 60’s και των 70’s. Αλλά επειδή δεν ζούμε στο παρελθόν, θα βρεις και άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Τον ενσωματωμένο προενισχυτή Phono, για να μπορείς να το συνδέσεις με όλα τα συστήματα, μετατροπέα A/D με επιλεγόμενη συχνότητα δειγματοληψίας για να ψηφιοποιήσεις τα βινύλιά σου μέσω της θύρας USB, ακόμη και μια ειδικά σχεδιασμένη για το συγκεκριμένο μοντέλο κεφαλή της Audio-Technica.