Kαφές που …«σκοτώνει»

Περίληψη: Το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν τα καλά βιβλία στρέφεται ολοένα και περισσότερο στα ελληνικά αστυνομικά μυθιστορήματα....

Το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν τα καλά βιβλία στρέφεται ολοένα και περισσότερο στα ελληνικά αστυνομικά μυθιστορήματα. Και όπως όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή συνοδεύονται με καλή παρέα, έτσι και ένα καλό βιβλίο δεν θα μπορούσε να μην συνδεθεί με την απόλαυση ενός καφέ. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με το ύφος και την πλοκή του κάθε αστυνομικού μυθιστορήματος συνδυάστε το «κατάλληλο» είδος καφέ με μοναδικά αρώματα και εντάσεις στη γεύση, για να σας μυήσει ακόμη περισσότερο στον κόσμο και το ύφος του αγαπημένου σας συγγραφέα!

Κλασικές αξίες

Στα πρώτα του βήματα, ο Γιάννης Μαρής, ως «πατέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος» στην Ελλάδα, καθήλωσε τα πλήθη με  το βιβλίο του «Το Έγκλημα στο Κολωνάκι» έχοντας στο πλευρό του πάντα τον γνωστό ήρωα σε όλους αστυνόμο Μπέκα. Έτσι λοιπόν, διαβάζοντας βιβλία του όπου στιγματίζονται με έντονες και ζωντανές σκηνές γεμάτα σκοτεινά μυστικά, είναι must να τα απολαύσεις πίνοντας έναν espressο, φτιαγμένο ιδανικά από μια vintage καφετιέρα που θυμίζει άλλες εποχές. Και πολύ απλά ο λόγος είναι ότι θα σε κρατήσει σε εγρήγορση με το συμπυκνωμένο σε γεύση καφέ, αλλά και με τη μικρή δοσολογία του … για να μην χάσεις ούτε στιγμή από τη πλοκή!

Νέο «αίμα»

Σε τελείως διαφορετικό στυλ γραφής εντάσσεται το αστυνομικό μυθιστόρημα «Στο πίσω κάθισμα», όπου η νεαρή συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη εκπλήσσει ευχάριστα με την αμεσότητα και την ωριμότητα της γραφής της. Εντυπωσιάζει ακόμα καθώς αποφεύγει κραυγαλέα τεχνάσματα, περιττές περιγραφές και στήνει αριστοτεχνικά το σκηνικό της ιστορίας εντάσσοντας ομαλά σε αυτό τους ήρωες της. Συνεπώς, ιδανικά θα ήταν διαβάζοντας το βιβλίο της να πίνεις και έναν χαλαρωτικό cappuccino όπου ο espresso ενώνεται με μια μεταξένια κρέμα γάλακτός, όπως αυτή που θα ετοιμάσει για εσάς η Krups Nespresso Prodigio. Πιο αναλυτικά, χάρη στην άρτια κατασκευή της είναι ικανή να σου προσφέρει μοναδικές απολαύσεις καλύπτοντας και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Vintage mania

Tέλος, ο Τζίμυ Κορίνης πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό «Μάσκα», όπου και κατάφερε να μαγνητίσει τους αναγνώστες και να παραμείνει διαχρονικός στο είδος του. Ένας πραγματικός «μαέστρος» στην περιγραφή του εγκλήματος , άκρως αποκαλυπτικός με λεπτομέρειες που κόβουν την ανάσα. Κάθε βιβλίο του συνοδεύεται απόλυτα πίνοντας αργά έναν κλασικό Americano. Τον συγκεκριμένο καφέ μπορείς επίσης να τον φτιάξεις χρησιμοποιώντας μια ακαταμάχητη διαχρονική καφετιέρα όπως η First Austria. Για ακόμη περισσότερες επιλογές για τη δημιουργία του αγαπημένου σας ροφήματος, μπείτε στο Public.gr Και για να συνοδεύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα με τις καλύτερες μουσικές, τα Public ετοίμασαν για εσάς, τους φανατικούς της αστυνομικής λογοτεχνίας, την ιδανική playlist, γεμάτη μυστήριο. Καλή απόλαυση!