Πίνακες του Vermeer σε επαυξημένη πραγματικότητα στο κινητό σου!

Περίληψη: Παρόλο που η εποχή που η Google ήταν ταυτισμένη στο ευρύ κοινό με τη φράση...

Παρόλο που η εποχή που η Google ήταν ταυτισμένη στο ευρύ κοινό με τη φράση «Don’t be evil» έχει παρέλθει, εντούτοις υπάρχει ένα κομμάτι της εταιρείας που παραμένει ιδεαλιστικό. Και μπορεί το πλάνο της εταιρείας για την ψηφιοποίηση της ανθρώπινης γνώσης που υπάρχει καταγεγραμμένη σε βιβλία να μην προχώρησε, όμως το πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση των έργων τέχνης – το Google Arts & Culture – προχωράει και εξελίσσεται. Τελευταία προσθήκη, το εικονικό μουσείο Επαυξημένης πραγματικότητας με τα έργα του Vermeer.

Σε συνεργασία με το μουσείο Mauritshuis της Ολλανδίας και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα που διαχειρίζονται την κληρονομιά του Vermeer, η λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας Pocket Gallery διαθέτει και τους 36 πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου (ναι και το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι»), με τον κάθε πίνακα να απεικονίζεται με εκπληκτική λεπτομέρεια. Για την ψηφιακή μεταφορά του κάθε έργου χρησιμοποιήθηκε η υπερ-υψηλής ανάλυσης ρομποτική Art Camera, που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Για να μπορέσεις και εσύ να περιπλανηθείς στους διαδρόμους του εικονικού μουσείου του Vermeer, θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις στο smartphone σου την εφαρμογή Google Arts & Culture που υπάρχει διαθέσιμη για Android και iOS, με μοναδικό προαπαιτούμενο η συσκευή σου να υποστηρίζει το ARCore (στο Android) και το ARKit (στο iOS). Φυσικά, εκτός από το εικονικό μουσείο του Vermeer, η εφαρμογή θα σου επιτρέψει να απολαύσεις στην οθόνη του κινητού σου και εκατοντάδες άλλα έργα από ιστορικούς ζωγράφους από όλο τον πλανήτη.