Playdate: Η νέα (και παράξενη) φορητή κονσόλα της Panic

Περίληψη: Τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες δείχνουν να μην πολυ-πιστεύουν το portable gaming με αμιγώς...

Τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες δείχνουν να μην πολυ-πιστεύουν το portable gaming με αμιγώς φορητές κονσόλες, η Panic ανακοίνωσε το Playdate. Πρόκειται για μια μικροσκοπική φορητή κονσόλα, που απευθύνεται στους λάτρεις των indie games.

To εξωτερικό της σχέδιο έχει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα και φέρει, πέραν των κλασικών πλήκτρων, και έναν μοχλό-γερανό στο δεξί τμήμα. Οι διαστάσεις του Playdate είναι 74x76x9mm και θυμίζει iPod Nano.

Συνδέεται μέσω Bluetooth, USC-C, έχει υποδοχή για ακουστικά, επαναφορτιζόμενη μπαταρία και «τρέχει» ένα custom λειτουργικό, που έχει δημιουργηθεί από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία. 

https://youtu.be/lX8wXogJhOI

Η κονσόλα θα πωλείται με ένα πακέτο 12 παιχνιδιών, καθένα από τα οποία θα ξεκλειδώνει ανά 7 ημέρες. Την πρώτη φορά που θα ανοίξει η κονσόλα, ο παίκτης θα βρει μέσα ένα game, την επόμενη εβδομάδα άλλο ένα κ.οκ. Όλα τα παιχνίδια θα μένουν στην κατοχή του παίκτη για πάντα και σε αυτή τη φάση η εταιρεία εξετάζει το τι θα κάνει και πώς θα προσφέρει (αν το αποφασίσει) έξτρα πακέτο παιχνιδιών στο μέλλον.

Το πρώτο παιχνίδι που θα υποστηρίζεται από το Playdate είναι το Crankin’s Time Travel Adventure και έχει δημιουργηθεί από τον Keita Takahasi του Katamari Damacy. H κυκλοφορία του Playdate έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020 και σε τιμή κοντά στα 149 δολάρια. Προς το παρόν, πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες χώρες θα διατεθεί.