Πληκτρολόγια Android: Ό,τι καλύτερο θα βρεις στο Google Play Store!

Περίληψη: Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των συσκευών με Android είναι οι δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει το...

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των συσκευών με Android είναι οι δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει το λειτουργικό της Google.

Αυτό σημαίνει πως μπορείς να προσαρμόσεις το smartphone σου με τέτοιο τρόπο, που να δουλεύει ακριβώς όπως θέλεις εσύ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραμετροποίησης είναι πως μπορείς να αντικαταστήσεις τις προεγκατεστημένες εφαρμογές με αντίστοιχες της επιλογής σου.

Μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές σε κάθε συσκευή είναι το πληκτρολόγιο και -πέρα από αυτό που διαθέτει η συσκευή σου- στο Play Store υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Τα πληκτρολόγια που θα βρεις προσφέρουν πολλές επιπλέον δυνατότητες, που θα διευκολύνουν την πληκτρολόγηση σου και θα σε βοηθήσουν να γράψεις πολύ γρηγορότερα. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε για εσένα τις καλύτερες επιλογές!

SwiftKey

Ίσως το δημοφιλέστερο 3rd party πληκτρολόγιο για Android και ένα από τα παλαιότερα που υπάρχουν. Το SwiftKey ξεκίνησε βασιζόμενο στην εξαιρετική ικανότητά του να μαθαίνει το χρήστη μέσα από την πληκτρολόγησή του και να προβλέπει τι θέλει να γράψει.

Έχει εξελιχθεί όμως πολύ από τότε και προσφέρει ό,τι χρειάζεται ένα πληκτρολόγιο σήμερα. Αν σου αρέσει η μέθοδος γραφής με swipe το SwiftKey την υποστηρίζει, ενώ οι προβλέψεις του παραμένουν οι καλύτερες.

Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για emoji, GIFs και φυσικά πάρα πολλές γλώσσες. Η παραμετροποίηση είναι ακόμα ένα από τα δυνατά σημεία του. Μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση του πληκτρολογίου με πάρα πολλά θέματα, ενώ μπορείς επίσης να προσθέσεις και κουμπιά επάνω από το πληκτρολόγιο για πολύ γρήγορη πρόσβαση σε συχνές λειτουργίες. Όλα αυτά προσφέρονται δωρεάν.

GBoard

Το πληκτρολόγιο με τη δύναμη της Google. Το GBoard έρχεται προεγκατεστημένο σε συσκευές Google Pixel και smartphone του προγράμματος Android One, οπότε μπορεί και να το χρησιμοποιείς ήδη. Αν όχι, οι λόγοι που αξίζει να το επιλέξεις είναι γιατί έρχεται ενσωματωμένο με τη μεγαλύτερης μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Μέσα από το GBoard μπορείς να κάνεις απευθείας ένα Google search και να το μοιραστείς άμεσα. Μπορείς επίσης να κάνεις και μετάφραση από άλλες γλώσσες με το Google Translate.

Και εδώ δεν λείπουν χαρακτηριστικά, όπως η αναζήτηση GIF, η αναζήτηση sticker, η πληκτρολόγηση με φωνή και κάποια βασικά θέματα. Η παραμετροποίηση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στο SwiftKey, αλλά η διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες της Google το κάνει και αυτό μια πολύ καλή επιλογή. Και το GBoard προσφέρεται δωρεάν στο Play Store.

Fleksy

Το Fleksy είναι από τα ελάχιστα πληκτρολόγια που μπορούν να ανταγωνιστούν το SwiftKey στην πρόβλεψη λέξεων. Αν σου αρέσει το swipe typing τότε το Fleksy δεν είναι για σένα, καθώς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, αν όμως δεν σε απασχολεί αυτό, τότε το Fleksy μπορεί να σε ενδιαφέρει. Ο λόγος που οι προβλέψεις είναι τόσο καλές είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Το FleksyNext AI προτείνει όχι μόνο λέξεις αλλά και emoji ή επιπλέον πληροφορίες για ότι πληκτρολογείς.

Το δεύτερο μεγάλο ατού του Fleksy είναι τα Fleksy Apps. Με τα Fleksy Apps μπορείς να αναζητήσεις πληροφορίες μέσα από πάρα πολλές εφαρμογές. Πέρα από τα κλασικά GIFs, μπορείς να ψάξεις στο YouTube, στο Spotify, στο Skyscanner κ.α. Μπορείς δηλαδή, ενώ είσαι σε μία συνομιλία, να μοιραστείς ότι θες από άλλες εφαρμογές χωρίς να βγεις ποτέ από αυτή. Πολύ χρήσιμα είναι επίσης και τα gestures που ενσωματώνει το Fleksy για γρήγορες ενέργειες. Κατέβασέ το και αυτό δωρεάν στο Play Store.

Fleksy – Google Play Store

Αν είσαι από αυτούς που ψάχνουν συνέχεια πως θα φέρουν τη συσκευή τους ακριβώς στα μέτρα τους τότε πολύ πιθανόν να ξέρεις ήδη τις παραπάνω εφαρμογές. Αν όχι, τότε αξίζει να τις κατεβάσεις για να τις δοκιμάσεις. Σχεδόν σίγουρα θα καταλήξεις να αντικαταστήσεις το stock πληκτρολόγιο, αφού συνηθίσεις τις παραπάνω δυνατότητες που σου δίνουν τα πληκτρολόγια αυτά.