Podcast apps: Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για το κινητό σου!

Περίληψη: Απολαμβάνεις να ακούς podcasts ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις; Το ‘χουμε! Δες τη λίστα με τα 5 καλύτερα podcast apps!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακούσει κανείς τα αγαπημένα του podcast και η χρήση μιας ειδικής εφαρμογής είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά ίσως και μία ευκαιρία για κάποιους να βγουν από το σπίτι και να το ακούσουν περπατώντας! Ένα καλό podcast app μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε να μας διευκολύνει να εντοπίσουμε τα αγαπημένα μας podcasts, να μην χάνουμε νέα επεισόδια και φυσικά να κάνουν την ακρόαση εύκολη και απολαυστική. Λοιπόν, ας μη χάνουμε άλλο χρόνο και πάμε να γνωρίσουμε μερικά από τις καλύτερα apps που κυκλοφορούν!

1. Apple Podcasts

Το Apple Podcasts είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναπαραγωγής podcast παγκοσμίως που άρχισε την λειτουργία του τον Ιούνιο του 2005 μέσα από την εφαρμογή iTunes και αργότερα, το 2012, κυκλοφόρησε την 1η αυτόνομη εφαρμογή για iOS. Βρίσκεται προεγκατεστημένη σε κάθε iPhone οπότε και δεν χρειάζεται να την εγκαταστήσεις αν έχεις αντίστοιχη συσκευή.

Πρόκειται για μία αρκετά αξιόπιστη εφαρμογή αφού η Apple την υποστηρίζει συνεχώς με αναβαθμίσεις, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητά της. Εάν τυχαίνει να έχεις iPhone και γενικότερα να βρίσκεσαι στο οικοσύστημα της Apple, τότε είναι η καλύτερη επιλογή για σένα, ενώ διαθέτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ενεργά podcasts! Εννοείται πως διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι, όπως για παράδειγμα ειδοποιήσεις για νέα επεισόδια από τα αγαπημένα σου podcasts και όχι μόνο.

2. Google Podcasts

Το Google Podcasts κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου 2018 και υποστηρίζει Android και iOS συσκευές. Έχει όμορφο περιβάλλον εργασίας και προσφέρει όλες τις δυνατότητες που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο podcast app. Αυτές δεν είναι άλλες από την δυνατότητα εγγραφής σε podcasts, λήψη ειδοποιήσεων για νέα επεισόδια, προτάσεις για εκπομπές και επεισόδια και ακρόαση από άλλες συσκευές.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Google Podcasts είναι ότι μπορεί να συνεργαστεί άψογα με Google Assistant. Για παράδειγμα μπορείς να δώσεις φωνητική εντολή και να παίξει το πιο πρόσφατο δελτίο ειδήσεων από κάποιο γνωστό ειδησεογραφικό μέσο. Αυτό συνεπάγεται πως μπορεί να συνεργαστεί απροβλημάτιστα και με το Nest Hub Max! Αν σου αρέσουν τα podcasts πρέπει να σίγουρα να δώσεις μία ευκαιρία στο app της Google.

3. Spotify

Το Spotify, επί του παρόντος, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο κομμάτι της μουσικής σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι όμως αρκετά γνωστή και για τα podcasts που φιλοξενεί, με σχεδόν 2 εκατομμύρια καταχωρήσεις! Για πολλούς είναι η καλύτερη λύση σαν σύνολο για μουσική και podcasts ταυτόχρονα σε μόλις μία εφαρμογή, 2 σε 1 που λέμε!

Ακόμα, ένα από τα πλεονέκτημα του Spotify είναι πως διαθέτει αρκετές πρωτότυπες εκπομπές που δεν μπορείς να βρεις σε άλλες πλατφόρμες. Τέλος, εννοείται πως διαθέτει όλα τα σύγχρονα καλούδια όπως ειδοποιήσεις και εγγραφή σε εκπομπές και πολλά ακόμα.

4. PodBean

Το PodBean είναι ένα ακόμα κορυφαίο podcast app με μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν προσφέρει ο ανταγωνισμός. Ένα από αυτά είναι η έξυπνη ταχύτητα αναπαραγωγής που προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το περιεχόμενο που ακούς χωρίς να χρειάζεται να το κάνεις χειροκίνητα για κάθε εκπομπή ξεχωριστά - αρκετά πρακτικό! Επιπρόσθετα, μπορείς και να ακούσεις ζωντανά ένα podcast και να αλληλεπιδράσεις με αυτό, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις!

Διαθέτει έξυπνες προτάσεις για εύκολη εύρεση παρόμοιου περιεχομένου με βάση αυτά που παρακολουθείς, ενώ εννοείται πως διαθέτει όλες τις δυνατότητες που πρέπει να έχει κάθε podcast εφαρμογή που… σέβεται τον εαυτό της.

5. Stitcher

Η εφαρμογή Stitcher προσφέρει εύκολη και πρακτική πλοήγηση συνδυάζοντας ορισμένες έξυπνες λειτουργίες. Η πλοήγηση στα μενού της εφαρμογής μπορεί να είναι εύκολη βέβαια, αλλά δεν διαθέτει έξυπνες ή προσαρμοσμένες προτάσεις όπως οι ανταγωνιστές του.

Κατά την ακρόαση, ο χρήστης έχει διάφορες επιλογές όπως ταχύτητα αναπαραγωγής ήχου, silence trimming, αλλά και χρονομέτρου για τις στιγμές που μπορεί να χαλαρώσεις λίγο παραπάνω και σε πάρει ο ύπνος! Γενικότερα είναι μία εξαιρετική επιλογή για podcasts, που απλά υστερεί στις έξυπνες προτάσεις.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις για apps που προσφέρουν τόσο ποικιλία επιλογών σε podcasts όσο και κορυφαία ποιότητα ακρόασης. Ποιο θα επιλέξεις;