Πως να συνδέσεις ασύρματα ηχεία στο smartphone σου

Περίληψη: Τα σύγχρονα κινητά και tablet υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση ήχου. Αυτό το ξέρεις ήδη αφού πιθανών...

Τα σύγχρονα κινητά και tablet υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση ήχου. Αυτό το ξέρεις ήδη αφού πιθανών χρησιμοποιείς κάποιο ασύρματο ακουστικό hands free. Ξέρεις όμως ότι μπορείς να κάνεις το κινητό σου ηχοσύστημα με κάποιο ασύρματο ηχείο; Στην αγορά κυκλοφορούν πάμπολα Bluetooth ηχεία με δυνατό ήχο για να γίνεις η ψυχή του πάρτι. Δες εδώ όλες τις επιλογές ηχείων που διαθέτουν τα Public, φορητά και μη.Για να επιστρέψουμε στα ασύρματα ηχεία, ξέρεις πως να τα συνδέσεις στο κινητό σου; Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και δεν διαφέρει από τη σύνδεση ενός Bluetooth hands free. Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα:
  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις το Bluetooth στο ασύρματο φορητό ηχείο σου και να το κάνεις ανιχνεύσιμο. Το πως γίνεται αυτό εξαρτάται από τη συσκευή. Συνήθως όμως αρκεί το πάτημα του κουμπιού On ή το παρατεταμένο πάτημα ενός εξειδικευμένου κουμπιού.
  1. Στη συνέχεια πηγαίνεις στο smartphone ή το tablet σου (η διαδικασία είναι παρόμοια σε Android, iOS και Windows) ενεργοποιείς το Bluetooth και ενεργοποιείς την ανίχνευση ασύρματων συσκευών.
  1. Κάποια ηχεία διαθέτουν NFC. Εάν και το κινητό σου έχει και αυτό NFC, δεν χρειάζεσαι να κάνεις τίποτε παραπάνω από το να ακουμπήσεις την πλάτη του κινητού σου στο σύμβολο του NFC (εκεί βρίσκεται το σχετικό τσιπάκι) που θα βρεις επάνω στο ηχείο. Είσαι έτοιμος και περνάς κατευθείαν στο βήμα 5.
  1. Βρίσκεις από τη λίστα το όνομα του ηχείου σου και αγγίζοντάς το η σύνδεση πραγματοποιείται. Σημειώνουμε ότι τη διαδικασία αυτή την κάνεις μόνο μία φορά. Από εκεί και πέρα κάθε φορά που ανοίγεις το ηχείο η σύνδεση με το κινητό σου πραγματοποιείται αυτόματα.
  1. Τέλος, ανοίγεις τον media player της επιλογής σου και η αγαπημένη σου μουσική ακούγεται δυνατά και καθαρά από το ασύρματο ηχείο, το οποίο να θυμάσαι να το φορτίζεις τακτικά. Τα ηχεία αυτά διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία και φορτίζουν μέσω micro USB, όπως ακριβώς το κινητό σου.