Πού θα πάνε οι βαλίτσες;

Περίληψη: Τις θέλουμε εύχρηστες και πρακτικές. Να μεταφέρονται εύκολα, να χωράνε τα πάντα και ταυτόχρονα να...

Τις θέλουμε εύχρηστες και πρακτικές. Να μεταφέρονται εύκολα, να χωράνε τα πάντα και ταυτόχρονα να χωράνε παντού. Να είναι όμως και καλόγουστες, με σχέδια και χρώματα καλοκαιρινά!

Βάζουμε στοίχημα ότι οι βαλίτσες μας θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς! Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Πόσο σίγουρος αισθάνεσαι για το πακετάρισμά σου; Ξέρεις τι θα πάρεις μαζί σου και -το κυριότερο- πού θα το μεταφέρεις; Έλα να δούμε παρέα τις επιλογές, έτσι ώστε να μη σου λείψει τίποτα κατά τη διάρκεια των διακοπών!

Βαλίτσα ή τσάντα πλάτης;

Το (προ) αιώνιο ερώτημα όλων των ταξιδιωτών! Η κλασική βαλίτσα προσφέρει εύκολη μεταφορά (αν μιλάμε για μοντέλο με τέσσερις ρόδες, τότε ακόμα και οι μεγάλου όγκου ελέγχονται με το μικρό σου δαχτυλάκι!) γλιτώνοντας τη μέση και την πλάτη σου από ένα σημαντικό φορτίο και αρκετό… ιδρώτα. Παράλληλα, θα σου επιτρέψει να τακτοποιήσεις ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και αγορές από τον προορισμό σου, έτσι ώστε να παραμείνουν όλα διπλωμένα και σε τάξη, χωρίς ζάρες και τσακίσματα.

Μια τσάντα πλάτης, βέβαια, είναι ιδανική για μια μονοήμερη εκδρομή ή ένα χαλαρό sββατοκύριακο. Δεν έχει μεγάλο όγκο, γι’ αυτό και θα την μεταφέρεις με άνεση, έχοντας βάλει μέσα τα απολύτως αναγκαία. Διαθέτει αρκετές θήκες, για να τοποθετήσεις τα αντικείμενα στα οποία χρειάζεσαι άμεση πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένου θερμός για κρύο νερό και ομπρέλας, σε περίπτωση που ο καιρός τα χαλάσει!

Σακβουαγιάζ: η μέση λύση

Αν το backpack σε περιορίζει αλλά από την άλλη μια βαλίτσα -ακόμα κι ένα μοντέλο καμπίνας- θα είναι μάλλον υπερβολική, υπάρχει και το άκρως βολικό σακβουαγιάζ. Ό,τι πρέπει για ολιγοήμερες διακοπές, έρχεται σε διάφορα σχέδια και χρώματα, προκειμένου να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα θέλω σου. Διαθέτει συνήθως από ένα έως τρία διαμερίσματα, μαζί με μια-δυο εξωτερικές θήκες. Τα μεγαλύτερου μεγέθους μοντέλα έρχονται και με ροδάκια για ευκολότερη μεταφορά.

Τι να προσέξεις αν αγοράσεις βαλίτσα

Αν, εν τέλει, αποφασίσεις ότι μια βαλίτσα είναι αυτό που χρειάζεσαι εν όψει διακοπών, δώσε βάση στο μέγεθος. Αν μιλάμε για μοντέλο μεγάλου ή πολύ μεγάλου μεγέθους, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις κλείσει τα κατάλληλα εισιτήρια, αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, ή ότι χωρά στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου. 

Οι προτάσεις με τα τέσσερα ροδάκια, όπως προείπαμε, είναι πανεύκολες στον έλεγχο και τη μεταφορά αφού, αντί να τραβάς, τις σπρώχνεις, άρα η δύναμη που καταβάλλεις είναι σημαντικά μικρότερη. Από την άλλη φθείρονται πολύ πιο εύκολα με το ρίσκο να… ανεβαίνει για κάθε της ρόδα, σε περίπτωση που ταξιδεύεις με αεροπλάνο –έχεις δει πώς συμπεριφέρονται στις βαλίτσες στα αεροδρόμια, σωστά;

Το χρώμα της βαλίτσας σου εξαρτάται καθαρά από εσένα και το γούστο σου. Μια πολύχρωμη πρόταση, με σχέδια ή χωρίς, θα ξεχωρίζει εύκολα, επιτρέποντάς σου να εξωτερικεύσεις το στυλ σου. Από την άλλη, όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η βαλίτσα, τόσο πιο ευδιάκριτες θα είναι οι φθορές που θα φέρει η χρήση της –οπότε ένα σκούρο χρώμα, όπως μαύρο ή navy μπλε, θα τις καλύψει με επιτυχία διατηρώντας την σχεδόν καινούργια για καιρό.

Και μη ξεχάσεις μαζί με τη βαλίτσα να προμηθευτείς λουκέτο ασφαλείας -ιδίως αν αυτή δε διαθέτει κλειδαριά - για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Καλές διακοπές!