Project φοιτητικό σπίτι: Όλα όσα χρειάζεσαι είναι εδώ!

Περίληψη: Φοιτητικό σπίτι σημαίνει ελευθερία και ίσως και λίγο άγχος στην αρχή. Για να διώξουμε λίγο από αυτό, σου έχουμε τις προτάσεις που χρειάζεσαι για να εξοπλίσεις το νέο σου σπίτι με όλα τα απαραίτητα.

Nέος φοιτητής, μόνος, ψάχνει. Τι ψάχνει; Κρεβάτι, καναπέ, βιβλιοθήκη, ντουλάπα, ηχεία, πικάπ κι άλλα πολλά… Γιατί, φοιτητικό σπίτι σημαίνει ελευθερία και ίσως και λίγο άγχος στην αρχή. Για να διώξουμε λίγο από αυτό, σου έχουμε τις προτάσεις που χρειάζεσαι για να εξοπλίσεις το νέο σου σπίτι με όλα τα απαραίτητα.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί το φοιτητικό σπίτι είναι ένα άνετο κρεβάτι και ένα λειτουργικό γραφείο μαζί φυσικά με την κατάλληλη καρέκλα. Από κοντά και μια βιβλιοθήκη για να έχεις τακτοποιημένα τα βιβλία της σχολής, καθώς και μια ντουλάπα για να βάζεις τα ρούχα σου και να έχεις γενικά πιο οργανωμένα τα πράγματά σου. Ο καναπές είναι επίσης αναπόσπαστο στοιχείο ενός φοιτητικού σπιτιού για να κάθεσαι με τους φίλους σου και να συζητάτε τα της σχολής, να διαβάζετε, να παίζετε παιχνίδια και να βλέπετε Netflix. Επίσης, σίγουρα θα χρειαστείς ένα τραπεζάκι, που θα είναι αφενός παντός καιρού, αφετέρου για πολλές και διάφορες χρήσεις.

Περνάμε ύστερα σε μικρότερα πράγματα, αλλά εξίσου σημαντικά για την καθημερινότητά σου, όπως το ξυπνητήρι. Για να είσαι στην ώρα σου σε κάθε διάλεξη το ξυπνητήρι κρίνεται απαραίτητο. Τα ψηφιακά ξυπνητήρι της LIFE, που θα τα βρεις σε λευκό και μαύρο χρώμα, λειτουργούν με ρεύμα αλλά και με μπαταρίες. Οπότε, ακόμα και το ρεύμα να κοπεί αυτό θα χτυπήσει. Άρα δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία «δε χτύπησε το ξυπνητήρι». Για πιο ευχάριστο ξύπνημα μπορείς να το ρυθμίσεις να σε ξυπνάει μετά μουσικής, από το ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Μετά το μάθημα ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετός για να χωρέσει ό,τι μπορείς να σκεφτείς. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες που θες να μείνεις μέσα και να μην κάνεις τίποτα. Για τέτοιες ώρες, λοιπόν, κάθε φοιτητικό σπίτι θέλει το Hi-Fi του. Γιατί, καλό το smartphone, αλλά δεν μπορεί να φτάσει σε απόδοση τα μεγαλύτερα ηχεία ενός συστήματος ήχου.

Ένα φορητό Hi-Fi παίζει CD, MP3 και ραδιόφωνο και μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για να μην περιοριστείς στο να φτιάχνεις δικά σου CD όμως καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις ένα Hi-Fi με Bluetooth για να παίζεις πανεύκολα τα τραγούδια σου από το κινητό. Το Sony CMT-X3CDR διαθέτει επαναστατικό σχεδιασμό με κάθετη θέση CD ενώ υπάρχει μέχρι και NFC για γρήγορη συνδεσιμότητα.

Αν είσαι λάτρης του κλασικού όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα σε ικανοποιήσει. Το βινύλιο είναι ακόμα ζωντανό, πιο ζωντανό από ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, και ένα πικάπ είναι ο μόνος τρόπος για να ακούσεις τη μουσική αναλογικά. Το TT-28C της Lenco διαθέτει vintage σχεδιασμό και είναι αυτο ενισχυόμενο καθώς διαθέτει δικά του ηχεία, αλλά και ραδιόφωνο. Το Lenco TT-11 διαθέτει ακριβώς τα ίδια με την προσθήκη του Bluetooth. Η retro αισθητική υπάρχει και στο  Crosley Cruiser Deluxe το οποίο προσφέρει επίσης και pitch control.

Για τον απόλυτο αναλογικό ήχο όμως, η εμπειρία της Audio-Technica δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Το πικάπ Audio-Technica AT-LP60X διαθέτει βελόνα από διαμάντι για πραγματικά κρυστάλλινο ήχο.

Όπως κι αν θέλεις να εξοπλίσεις στο νέο σου σπίτι, το Public είναι εδώ για να σου δώσει όλες τις λύσεις. Ντουλάπες, καναπέδες, ξυπνητήρια, Hi-Fi, πικάπ, βρες τα όλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο Public.gr.