Το Project xCloud της Microsoft έρχεται μέσα στον Οκτώβριο

Περίληψη: Πέρα από την κλασική κονσόλα ή το gaming PC που αναλαμβάνει να παίξει τα παιχνίδια, σύντομα θα μπορείς να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι από οποιαδήποτε συσκευή ασχέτων specs μόνο με μία καλή σύνδεση στο internet. Από αυτό το μέλλον δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Microsoft η οποία εδώ και καιρό εργάζεται επάνω στο project xCloud, την δική της gaming streaming υπηρεσία.

Το μέλλον του gaming φαίνεται πως πηγαίνει προς το streaming. Πέρα από την κλασική κονσόλα ή το gaming PC που αναλαμβάνει να παίξει τα παιχνίδια, σύντομα θα μπορείς να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι από οποιαδήποτε συσκευή ασχέτων specs μόνο με μία καλή σύνδεση στο internet. Από αυτό το μέλλον δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Microsoft η οποία εδώ και καιρό εργάζεται επάνω στο project xCloud, την δική της gaming streaming υπηρεσία.

Μετά από μεγάλο διάστημα εσωτερικών δοκιμών, η Microsoft είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της υπηρεσίας με περιορισμένο αριθμό χρηστών ανά τον κόσμο. Σε πρώτη φάση το xCloud θα είναι διαθέσιμο μέσω invite σε χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και στην Νότια Κορέα.

Οι πρώτοι χρήστες της υπηρεσίας θα συμμετέχουν στη beta φάση εντελώς δωρεάν και θα έχουν πρόσβαση σε 4 παιχνίδια. Τα πρώτα παιχνίδια διαθέσιμα για δοκιμή στο xCloud είναι τα Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct, και Sea of Thieves. Για την σωστή λειτουργία των παιχνιδιών η υπηρεσία απαιτεί ταχύτητα σύνδεσης ίντερνετ τουλάχιστον 10Mbps, είτε σταθερό ή μέσω mobile data.

Η υπηρεσία θα παίζει αρχικά μόνο σε Android smartphone ή tablet που τρέχουν έκδοση 6.0 ή νεότερη και υποστηρίζουν Bluetooth 4.0. Το Bluetooth χρειάζεται για την σύνδεση του ασύρματου χειριστηρίου Xbox για να μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια. Θα χρειαστεί ακόμα η εφαρμογή Xbox Game Streaming και ένας λογαριασμός Microsoft.

Η γενική δοκιμή του xCloud θα γίνει αρχικά σε πολύ μικρούς αριθμούς, γι’ αυτό και η Microsoft δεν άνοιξε τις εγγραφές σε πάρα πολλές χώρες και χρησιμοποιεί ένα σύστημα προσκλήσεων. Η beta φάση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, σύμφωνα με τη Microsoft, οπότε η επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας ίσως αργήσει αρκετά.

Οπότε, για να απολαύσεις gaming σήμερα κιόλας έλα σε ένα κατάστημα Public ή στο public.gr. Εδώ θα βρες το Xbox One, το PlayStation 4 και το Nintendo Switch άμεσα διαθέσιμα.