What's new. Ψυχαγωγία.
Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!
> Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!
06 ΜΑΙΟΥ 2019

Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!

Στον δρόμο για την… παραλία και το τέλειο κορμί, οι ασκήσεις με βάρη έχουν περίοπτη θέση –και εδώ που τα λέμε, όχι κι άδικα.

Αρχικά, πρόκειται για την τέλεια λύση για όσους δε διαθέτουν αρκετό χώρο για να «φιλοξενήσουν» κάποιο ογκώδες όργανο. Ένα σετ από βαράκια αλτήρες, για να χρησιμοποιήσουμε την ορθή τους ονομασία) μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία, μια ντουλάπα -ακόμα και κάτω από κάποιο έπιπλο- προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις όταν και όποτε το χρειάζεσαι.

Το κόστος του δεν είναι απαγορευτικό, ενώ προσφέρει τεράστια ευελιξία, τόσο ως προς τις ασκήσεις που θα είσαι σε θέση να εκτελέσεις –και κατ’ επέκταση στους μύες που θα γυμνάσεις- όσο και σε ό,τι αφορά την κάλυψη των μελλοντικών σου αναγκών, όταν, δηλαδή, θα χρειάζεσαι μεγαλύτερο βάρος (αφού, πέραν των αλτήρων συγκεκριμένου βάρους, υπάρχουν κι εκείνοι με αφαιρούμενους δίσκους).

Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!

Ξεκινώντας με βάρη

Τα βαράκια, λοιπόν, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να ξεκινήσεις τις ασκήσεις σου. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, οι ασκήσεις τους βγάζουν περισσότερη έκρηξη, ενώ είναι μακράν πιο ασφαλή από τη μπάρα. Παράλληλα συστήνονται σε όσους προσπαθούν να ανακτήσουν τη φυσική τους κατάσταση έπειτα από τραυματισμό.

Με ένα σετ από αλτήρες και τις κατάλληλες ασκήσεις, θα γυμνάσεις όλους τους μύες των χεριών και όχι μόνο –η ευελιξία τους είναι τέτοια που θα σε εκπλήξει. Θα ξεκινήσεις με βάρος που μπορείς να χειριστείς με λίγη προσπάθεια, αυξάνοντάς το σταδιακά με τον καιρό, μαζί με τις επαναλήψεις και τα σετ ασκήσεων.

Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!

Περνώντας στην μπάρα!

Μολονότι η μπάρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άρση βαρών, δώσε της μια ευκαιρία και θα σε εκπλήξει με την ευελιξία της. Προσιτή οικονομικά, θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και χωρίς την προσθήκη δίσκων βαρών.

Τα squats είναι μια από τις δημοφιλέστερες χρήσεις της, ενώ αν εξασφαλίσεις και έναν ανθεκτικό πάγκο γυμναστικής, θα είσαι σε θέση να εκτελέσεις μια ευρεία γκάμα ασκήσεων, γυμνάζοντας την πλάτη, τους μηριαίους, τους ώμους, τους τετρακέφαλους και τα χέρια. Στο πλαίσιο ενός πλήρους προγράμματος προπόνησης, η μπάρα θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις τη μυϊκή σου αντοχή.

Βάζοντας και άλλα όργανα στο παιχνίδι

Τα βάρη όμως είναι μόνο η αρχή, αφού έχεις τη δυνατότητα να τα πλαισιώσεις με άλλα μικροόργανα γυμναστικής, που θα κάνουν την καθημερινή σου εξάσκηση στο σπίτι αποτελεσματικότερη δίχως να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου.

Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!

Για τους κοιλιακούς μπορείς να επενδύσεις σε ένα όργανο που θα βοηθήσει το σώμα σου να διατηρεί τη σωστή στάση ενώ γυμνάζεσαι.

Αξεσουάρ όπως τα μαξιλαράκια για τον λαιμό και τη μέση θα κάνουν την άσκηση ακόμα πιο άνετη, επιτρέποντάς σου να κάνεις ανενόχλητος περισσότερες επαναλήψεις, ενώ τέλος, οι ειδικές ρόδες θα σου δώσουν την ευκαιρία να πειραματιστείς με εναλλακτικές εκτελέσεις.

Προπόνηση με βάρη: Συμβουλές για αρχάριους και experts!

Το τραμπολίνο δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και ιδιαίτερα ωφέλιμο για το σώμα. Μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του λεμφικού συστήματος, την ελαστικότητα του δέρματος, τη λειτουργία των πνευμόνων και της καρδιάς καθώς επίσης και την ενδυνάμωση διαφόρων μυών του σώματος –ανάλογα με το είδος της άσκησης.

Πέραν των προαναφερθέντων, όμως, το τραμπολίνο είναι τέλειο για αποφόρτιση και χαλάρωμα στο τέλος της ημέρας!

Με ένα μονόζυγο ή δίζυγο, τέλος, θα έχεις τη δυνατότητα να γυμνάσεις σημαντικά τους κοιλιακούς, την πλάτη, τα χέρια, το στήθος και τα πόδια –ναι, καλά κατάλαβες, ολόκληρο το σώμα σου! Και εδώ, το σημείο που ωφελείται περισσότερο εξαρτάται από την άσκηση που έχεις επιλέξει να κάνεις –οπότε μιλάμε για ένα εξαιρετικά ευέλικτο όργανο.

Ένα μονόζυγο βιδώνεται σε τοίχο ή τοποθετείται σε κάσα πόρτας, εν αντιθέσει με το δίζυγο που αποτελεί ξεχωριστό όργανο (εναλλακτικά μπορεί να είναι τοίχου).

Για περισσότερες επιλογές σε όργανα και αξεσουάρ γυμναστικής επισκέψου το public.gr!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog