6 facts για να γνωρίσεις καλύτερα τον Stephen King

Περίληψη: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο συγγραφέας Stephen King, που μας έχει στιγματίσει με τις τρομακτικές του ιστορίες. Παρακάτω θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Σαν σήμερα, 21/9/1947, γεννήθηκε ο Stephen Edwin King, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου. Ο King χαρακτηρίζεται «Βασιλιάς του τρόμου» έχοντας στην πλάτη του μια σπουδαία συγγραφική καριέρα στα 74 χρόνια της ζωής του. Σπούδασε στο University of Maine όπου και ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα της σχολής και το 1973 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Πάμε όμως να δούμε μερικά facts για τη ζωή του Stephen King ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

1. Μια από τις πεποιθήσεις του είναι ότι «Η απόλυτη παράνοια είναι η απόλυτη αντίληψη». Με αυτή του την άποψη καταλαβαίνεις από την αρχή τι πρόκειται να συναντήσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο του. Στο όνομα του έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές που λατρεύουν τις μεταφυσικές ιστορίες και τη φαντασία του.

Stephen-King-Birthday-01

2. Ο Stephen King ξεχωρίζει επίσης για την ταχύτητα με τη οποία συγγράφει τις ιστορίες του. Από το 1974 έχει γράψει πάνω από 60 βιβλία με απίστευτες ιστορίες τρόμου. Μερικά εξ αυτών είναι το «Carrie», το «Salem’s Lot» και το «It». Τα αντίτυπα των βιβλίων του έχουν σημειώσει περίπου 350 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ πολλές από τις ιστορίες του έχουν πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Για παράδειγμα η θρυλική "Λάμψη", το "Το Πράσινο Μίλι" και η "Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" είναι μερικές από τις ταινίες που αποκλείεται να μην έχεις ακούσει ποτέ.

3. Στην συνέχεια της καριέρας του αποφάσισε να βάλει ένα challenge στον εαυτό του ώστε να είναι σίγουρος ότι η καριέρα του δεν βασίζεται στην…τύχη. Έτσι, ξεκίνησε να συγγράφει με το ψευδώνυμο Richard Bachman με σκοπό να δει αν θα επαναλάβει την ίδια επιτυχία. Άλλος ένας λόγος λέγεται ότι είναι, ότι εκείνη την εποχή μπορούσες να εκδόσεις μόνο ένα βιβλίο τον χρόνο κάτι που τον Stephen King τον περιόριζε πολύ.

4. Έχει αποσπάσει βραβεία όπως το Διεθνές Βραβείο Φαντασίας, Hugo, Bram Stoker, O. Henry, Nebula και πολλά ακόμη. Το έργο του έχει τιμηθεί από την Ένωση Συγγραφέων Τρόμου και έχει επίσης κερδίσει το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ το 2003.

5. Ο Stephen King πέρα όμως από σπουδαίος συγγραφέας που χαρίζει απλόχερα ανατριχίλα σε όποιον διαβάζει τα έργα του, σαν άνθρωπος αντιμετώπισε το μεγάλο πρόβλημα του αλκοολισμού. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να πίνει και δεν περιορίστηκε μόνο στο αλκοόλ. Ο Stephen αργότερα ξεκίνησε τη χρήση ναρκωτικών, όπως αναβολικά και κοκαΐνη και κατάφερε να βγει από αυτή την τοξική κατάσταση θεραπεύοντας τον εθισμό του και έχοντας σαν στήριγμα τη γυναίκα του και τους φίλους του.

6. Ο διάσημος συγγραφέας έχει επηρεάσει με το έργο του κατά καιρούς πολλούς συναδέλφους του. Πρώτα από όλα όμως την οικογένεια του, αφού πλέον η οικογένεια του αποτελείται από 5 συγγραφείς.

Με τον Stephen King ο τρόμος παίρνει άλλη αξία και το έγκλημα αποκτάει σασπένς. Αν θέλεις να δεις και εσύ τη γοητεία του θρίλερ, βρες τα μοναδικά του δημιουργήματα στο Public.gr!