«Έφυγε» σε ηλικία 88 ετών ο συγγραφέας Wilbur Smith

Περίληψη: Ο Wilbur Smith, αγαπημένος συγγραφέας εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο αγαπημένος συγγραφέας Wilbur Smith δεν είναι πια στη ζωή. «Έφυγε» απροσδόκητα το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου, στο σπίτι του στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, στα 88 του χρόνια. Ένας μάστερ της περιπέτειας και της ιστορικής μυθιστοριογραφίας, ο Νοτιοαφρικανός συγγραφέας έχει συνεπάρει εκατομμύρια αναγνώστες με τα έργα του. 

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Wilbur Smith έγινε το 1964, με το μυθιστόρημα «When the Lion Feeds». Αυτό είναι και το πρώτο βιβλίο στη σειρά Courtney, την πιο επιτυχημένη και αγαπημένη του συγγραφέα. Οι περιπέτειες της οικογένειας Courtney εκτυλίσσονται μέσα σε τρεις αιώνες μέσα από πολλές γενιές και μας μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα βιβλία του Wilbur Smith είναι η τέλεια διαφυγή, καθώς μπορούν να σε μεταφέρουν σε μέρη και εποχές με τρόπο πολύ ζωντανό.

Μέσα από τα έργα του Smith ταξιδεύουμε σε ζούγκλες, ερήμους, τροπικά νησιά και πολλές ακόμα εντυπωσιακές τοποθεσίες. Τα ιστορικά μυθιστορήματα του Νοτιοαφρικανού συγγραφέα μπορούν να σε πάνε στον Αμερικάνικο Εμφύλιο, την εποχή της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμα και την αφιλόξενη ήπειρο της Ανταρκτικής.

Χαρακτηριστικό του έργου του, επίσης, ήταν η τεράστια σημασία που έδινε στην ακρίβεια των γεγονότων. Μεγάλο μέρος αυτής προέρχεται από τις ίδιες του τις εμπειρίες. Η ζωή του Wilbur Smith ήταν εξαιρετικά περιπετειώδης. Σίγουρα όχι τόσο περιπετειώδης όσο αυτή των χαρακτήρων του, αλλά αρκετά στοιχεία από τη ζωή του πέρασαν στα βιβλία του. Ο Wilbur Smith ήταν κυνηγός, πιλότος, δύτης και πάνω από όλα πολυταξιδεμένος, γνωρίζοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο και βιώνοντας συνέχεια νέες καταστάσεις. Για τη συναρπαστική ζωή του μπορείς να διαβάσεις στην αυτοβιογραφία του, «On Leopard Rock- A Life of Adventures».

Στα σχεδόν 60 χρόνια συγγραφικής καριέρας εξέδωσε 49 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν γίνει διεθνή best sellers. Οι πωλήσεις που έχει σημειώσει ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Στην αυτοβιογραφία του ο Wilbur Smith είχε γράψει πως «Θέλω να με θυμούνται ως κάποιον που έδωσε χαρά σε εκατομμύρια». Θαυμάζοντας το πλούσιο συγγραφικό του έργο μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τα κατάφερε.