Jeff Kinney: Ο σπουδαίος δημιουργός του «σπασίκλα» έρχεται στην Ελλάδα!

Περίληψη: Ο Νο1 ευπώλητος συγγραφέας των New York Times Jeff Kinney, που έχει φέρει στις ζωές των μικρών φίλων «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα», έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Αν έχεις παιδιά, ανίψια, βαφτιστήρια, τότε δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται να σου συστήσουμε Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα (στα αγγλικά Diary Of A Wimpy-Kid) από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Σίγουρα ξέρεις τη σειρά παιδικών βιβλίων που έχουν αγαπήσει οι μικροί μας φίλοι και διαβάζουν ξανά και ξανά. Ίσως, όμως, αυτό που δεν ξέρεις, είναι ότι ο συγγραφέας και εικονογράφος της σειράς, Jeff Kinney, έρχεται σε λίγες ημέρες, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και το Public με τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Στα βιβλία της σειράς, παρακολουθούμε τη ζωή του μικρού Γκρεγκ Χέφλι, ενός αγοριού που ζει τη φρίκη του να είναι μαθητής στο Γυμνάσιο, τα αστεία, τις γκάφες του και όλα αυτά δοσμένα με πολύ χιούμορ. Ο Jeff Kinney έχει δηλώσει: «Ήθελα να γράψω μια ιστορία για τα αστεία μέρη που συναντάς όσο μεγαλώνεις και κανένα από τα σοβαρά πράγματα. Είχα μια αρκετά συνηθισμένη παιδική ηλικία, αλλά και πολλά χιουμοριστικά πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της. Έτσι, αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για το τι ήταν πραγματικά να είσαι ένα παιδί, ή, τουλάχιστον, ό,τι ήταν για μένα.»

Το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2008 και πριν λίγες ημέρες έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 14ο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Κακός Χαμός» και πολλοί μικροί αναγνώστες ανυπομονούν να διαβάσουν τη συνέχεια των περιπετειών του πιο... διάσημου σπασίκλα!

Για να πας «διαβασμένος» στη συνάντηση, μάθε ότι: ο Jeff Kinney έχει ανακηρυχθεί από το περιοδικό Time ένας από τους 100 ανθρώπους στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επιρροή, είναι σχεδιαστής διαδικτυακών παιχνιδιών, συγγραφέας, εικονογράφος και παραγωγός παιδικών βιβλίων, είναι έξι φορές νικητής στα Βραβεία Nickelodeon Kids’ Choice και ζει με τη γυναίκα και τους δύο γιους τους στη Μασαχουσέτη, όπου είναι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου Μια Απίθανη Ιστορία. Έχει επισκεφτεί ξανά τη χώρα μας, και συγκεκριμένα την Αθήνα, αλλά αυτήν τη φορά θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Εδώ μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση!