Walt Disney: 55 χρόνια από το θάνατο του πρωτοπόρου των κινούμενων σχεδίων

Περίληψη: 55 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του πατέρα των κινούμενων σχεδίων, Walt Disney. Ας θυμηθούμε την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του.

Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου 1966, απεβίωσε ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους του κινηματογράφου, ο Walt Disney. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του κατάφερε να δημιουργήσει μοναδικά έργα, αφήνοντας μία τεράστια παρακαταθήκη για πολλές γενιές. Cartoons, με το πιο επιτυχημένο απ’ όλα να είναι ο πασίγνωστος Mickey Mouse, θεματικά πάρκα, αλλά και πολλές ταινίες, είναι όλα δημιουργίες του περίφημου Walt Disney. Ας δούμε μερικά αξιοσημείωτα σημεία της ζωής του.

  • Από μικρή ηλικία και χάρη στο σχολείο, αγάπησε τη ζωγραφική και άρχισε να ασχολείται με αυτή. Στα 16 χρόνια της ζωής του, όμως, και συγκεκριμένα το 1918, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω για να υπηρετήσει τον Αμερικανικό Στρατό, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορεί να μην του επιτρεπόταν να καταταγεί λόγω ηλικίας, όμως εκείνος δεν τα παράτησε και αποφάσισε τελικά να ενταχθεί στον Ερυθρό Σταυρό και να γίνει οδηγός ασθενοφόρου.
  • Ύστερα από ένα χρόνο, επέστρεψε στην πατρίδα του αποφασισμένος να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, με την πρώτη του εργασία να είναι σε μία διαφημιστική εταιρία στο Κάνσας. Εκεί ανακάλυψε την αγάπη του για τις κάμερες και τα κινούμενα σχέδια, ξεκινώντας σύντομα τη δική του μικρή επιχείρηση.
  • Μπορεί αυτή η επιχείρηση να μην πήγε τόσο καλά όσο ανέμενε και να κατέληξε τελικά σε πτώχευση, αλλά δεν τα παράτησε. Δημιούργησε εκ νέου μία επιχείρηση με τον αδερφό του Roy και τον φίλο του Ub Iwerks, με την επωνυμία Disney Brothers Cartoon Studio - την πλέον ονομαζόμενη ως Walt Disney Studios. Ξεκίνησαν την πορεία τους στο χώρο δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες, με μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές να είναι τα 3 γουρουνάκια, τα οποίο κυκλοφόρησαν το 1933.
  • Ο γνωστός σε όλους Mickey Mouse βγήκε στον κινηματογράφο για πρώτη φορά με το όνομα Steamboat Willie, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Walt Disney συνέχισε να εργάζεται επάνω σε αυτόν τον χαρακτήρα.
  • Η πορεία της επιχείρησης όμως δε σταμάτησε εκεί. Το 1934, ο περίφημος Walt Disney αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους, η οποία και βγήκε στις οθόνες του κινηματογράφου το 1938. Αυτή δεν ήταν άλλη από την ταινία «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία και αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό.

Αυτή έμελλε να είναι και η αρχή της τεράστιας καριέρας του. Τα όνειρα του γινόντουσαν όλο και πιο μεγάλα και κάθε στόχος πραγματικότητα. Απεβίωσε στην ηλικία των 65 ετών, αφήνοντας πίσω του εξαιρετικά θεματικά πάρκα και μοναδικές ταινίες που έχουν μείνει και συνεχίζουν να παραμένουν ανεξίτηλες στο μυαλό όποιου και αν τις δει. Μπείτε στα public.gr και βρείτε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που απεικονίζουν τους αγαπημένους ήρωες του Disney!