Πρώτες επίσημες πληροφορίες για το επόμενο PlayStation!

Περίληψη: Η Sony μπορεί να μην δηλώσει το «παρών» στη φετινή E3, ωστόσο θέλησε να... βάλει...

Η Sony μπορεί να μην δηλώσει το «παρών» στη φετινή E3, ωστόσο θέλησε να... βάλει φωτιά στην αγορά λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη φετινή έκθεση.

Ο αρχιτέκτονας του PS4, Mark Cerny, παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο του εξωτερικού, στο οποίο και μίλησε πρώτη φορά επίσημα για το PlayStation της επόμενης γενιάς.

Η κονσόλα προς το παρόν δεν ονομάζεται PS5, αλλά “next gen PlayStation”, θα έχει CPU μια παραλλαγής της τρίτης γενιάς AMD Ryzen, GPU custom έκδοση της σειράς Navi από τη Radeon και η βασική της λογική θα είναι να παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες στους developers.

Ο Cerny παρουσίασε ένα παράδειγμα του πώς θα δουλεύει η ταχύτητας αυτή με το Spider-Man της Insomniac. Σε μια οθόνη δοκίμασε το fast travel του παιχνιδιού στο PS4 Pro και η διάρκεια του test έφτασε στα 15 δευτερόλεπτα, ενώ σε μια δεύτερη οθόνη υπήρχε ένα dev kit του επόμενου PlayStation που ολοκλήρωσε τη διαδικασία σε χρόνο κάτω του δευτερολέπτου!

Από τα όσα άλλα ενδιαφέροντα μάθαμε, ξεχωρίζουμε τα εξής: το επόμενο PlayStation δεν θα κυκλοφορήσει σίγουρα το 2019, θα προσφέρει υποστήριξη για το υπάρχον μοντέλο PlayStation VR, θα υποστηρίζει 3D audio για όλα τα παιχνίδια, σε τεχνικό επίπεδο η νέα κονσόλα θα μπορεί να φτάσει την απεικόνιση στο 8Κ, θα έχει drive για παραδοσιακά οπτικά μέσα (Blu-ray discs) και πως θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PlayStation 4.