Ψήνεσαι για… Τσικνοπέμπτη;

Περίληψη: Μια από εκείνες τις «γιορτές», που δεν είναι ακριβώς γιορτή όμως γιορτάζει όλη η χώρα. Η...

Μια από εκείνες τις «γιορτές», που δεν είναι ακριβώς γιορτή όμως γιορτάζει όλη η χώρα. Η μέρα που ακόμα και οι πιο φανατικοί της υγιεινής διατροφής ξεχνούν τις συνήθειές τους και το… ρίχνουν έξω. Η Τσικνοπέμπτη έχει τη δική της ιστορία και μαζί μ’ αυτή, τον τρόπο να «συγκινήσει» τους καλοφαγάδες.

Αν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι κι εσύ να… τιμήσεις δεόντως την ημέρα εντός των τειχών, βεβαιώσου ότι θα είσαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα! Ο οδηγός μας είναι εδώ για σου θυμίσει τα βασικά!

Ψησταριά: διαλέγοντας «όπλο» πριν τη μάχη

Ναι, το ψήσιμο του κρέατος είναι θέμα ικανότητας, όμως ακόμα κι ο πιο έμπειρος ψήστης να είσαι σίγουρος πως δε θα πει όχι σε μια καλή ψησταριά. Αν σκοπεύεις να επενδύσεις σε μία ή να αντικαταστήσεις αυτή που ήδη διαθέτεις, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία.

Όρισε το budget σου, δες τις ανάγκες σου, σκέψου τον τρόπο ψησίματος που προτιμάς και επίλεξε το μοντέλο που σου ταιριάζει. Βεβαιώσου μόνο ότι χωρά στην αυλή ή τη βεράντα σου!

Τι τύπος ψήστη είσαι;

Αν αναζητάς μια λύση γκριλ για τη βεράντα ή τον κήπο, το ηλεκτρικό barbeque Severin 8521 είναι ό,τι πρέπει. Διαθέτει ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, αποσπώμενη επιχρωμιωμένη σχάρα και δίσκο νερού για χαμηλή παραγωγή οσμών και καπνού. Έρχεται με βάση για άνετη χρήση και εμαγιέ ατσάλινο περίβλημα.

Για εσένα, που θες κάτι ευέλικτο και προσιτό, η ηλεκτρική ψησταριά Severin 1511 θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της, χαρίζοντάς σου ομοιόμορφο ψήσιμο, άνετα και οικονομικά, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να την τοποθετήσεις στην επιφάνεια που σε βολεύει περισσότερο.

Αν τώρα θες την άφθαστη γεύση που χαρίζει το ψήσιμο στα κάρβουνα, η ψησταριά Outback Kettle είναι η ιδανική επιλογή. Διαθέτει εμαγιέ σώμα με επικάλυψη πορσελάνης, καπάκι και ρυθμιζόμενο σύστημα εξαερισμού. Είναι πανεύκολη στη χρήση χάρη στο σύστημα άμεσης ανάφλεξης, ενώ πλαισιώνεται και από μεγάλο δοχείο για τη στάχτη.

Τέλος, η υπαίθρια ψησταριά υγραερίου Clatronic Gg 3590 αποτελεί την πρόταση που θα καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς. Με δύο καυστήρες και μεγάλη σχάρα, είναι ιδανική για… μεγάλα τραπέζια. Η θερμοκρασία ελέγχεται μέσω ειδικών κουμπιών, ενώ τα λίπη συλλέγονται εύκολα σε ειδικό δίσκο. Μετακινείται άνετα χάρη στις δύο της ρόδες.

Τα απαραίτητα «έξτρα»

Ακόμα κι αν δε χρειάζεσαι όμως ψησταριά, προμηθεύσου τα απαραίτητα αξεσουάρ ψησταριάς και barbeque: σπάτουλες, βούρτσες, πινέλα, λαβίδες και λοιπά σύνεργα, που θα σου επιτρέψουν να έχεις με ασφάλεια τον πλήρη έλεγχο των νοστιμιών που ετοιμάζεις. Βρες το στυλ που σου αρέσει και διάλεξε τα «εργαλεία» με τα οποία θα… μεγαλουργήσεις!

Η Τσικνοπέμπτη, όμως, δεν τελειώνει στο ψήσιμο. Με το φαγητό να έχει ετοιμαστεί, η δράση μεταφέρεται στην κουζίνα και την τραπεζαρία, γι’ αυτό σιγουρέψου ότι ο εξοπλισμός σου σε είδη cocktail και bar επαρκεί για να σερβίρεις με στυλ τους καλεσμένους σου, προσφέροντάς τους δροσερά και άκρως γευστικά κοκτέιλ, για να κλείσει η βραδιά όπως πραγματικά της αξίζει!

Βρες όλα τα αναγκαία για αξέχαστη Τσικνοπέμπτη στο public.gr!