Mad Clip: Τι ήταν αυτό που τον έκανε ξεχωριστό;

Περίληψη: Με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του album, ρίχνουμε μια ματιά στην καριέρα και σε όσα έκαναν τον αδικοχαμένο Έλληνα rapper Mad Clip τόσο δημοφιλή & αγαπητό.

Ήταν Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Mad Clip -από τροχαίο στην παραλιακή. Ο Peter Αναστασόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, φιγούραρε με κάθε του κυκλοφορία στις πρώτες θέσεις των charts και μαζί με τους Snik και Light ήταν από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες του εγχώριου Rap Game - και όχι μόνο.

Όσοι τον γνωρίζαμε δεν θα ξεχάσουμε ότι, εκτός από δυνατός μουσικός και καλλιτέχνης, ήταν και ένας ευχάριστος άνθρωπος, ο οποίος γέμιζε με θετικά vibes τους γύρω του. Σπάνια είχε κόντρες -δύσκολο για Rapper- και έχαιρε εκτίμησης από την πλειοψηφία των συνεργατών του. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κηδεία του συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα για να τον αποχαιρετίσουν, μεταξύ των οποίων πολλοί καλλιτέχνες.

Video Duration
3:56

Σήμερα κυκλοφορεί ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο “Money And Drugs Can’t Live In Poverty” - οι λέξεις από τις οποίες προκύπτει το ακρωνύμιο Mad Clip. Μια συλλογή τραγουδιών, η οποία στήθηκε από τους άμεσους συνεργάτες του με αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπό του. Ένα αντίο στον φίλο τους, που ήρθε και άλλαξε τα πάντα στην εγχώρια μουσική πραγματικότητα.

Ο Mad Clip ήταν ξεχωριστός. Από το στιλ του, μέχρι τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του και τις ατάκες του. Από τους ελάχιστους που είχαν όλο το «πακέτο». Αποτελούσε έναν συνδετικό κρίκο, που, δύσκολα θα βρει στο πρόσωπο κάποιου άλλου η ελληνική rap σκηνή. Η επιτυχία του μόνο τυχαία δεν ήταν και παρακάτω θα εξηγήσω τους λόγους που τον έκαναν τόσο ξεχωριστό.

Είχε αμερικάνικο τρόπο σκέψης

Όντας μεγαλωμένος μεταξύ Νέας Υόρκης και Νοτίων Προαστίων, ο «Αμερικάνος» είχε αποκτήσει από μικρός ένα work ethic που είναι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Αν δεν τον έβλεπες να τραγουδάει σε κάποιο club θα ήταν χωμένος μέσα στο στούντιο και, αν δεν ήταν ούτε εκεί, τότε θα τον έβρισκες στο αυτοκίνητο να κατευθύνεται σε κάποιο γύρισμα.

Video Duration
13:38

Μιλάμε για έναν τραγουδιστή που το 2018 έπαιξε 146 shows και το 2019 έπιασε τα 240! Ήταν παθιασμένος με αυτό που έκανε και, όπως είχε δηλώσει αρκετές φορές, σκοπός του ήταν να συνεχίσει μελλοντικά την καριέρα του ως manager καλλιτεχνών ή A&R κάποιας δισκογραφικής εταιρείας. Ήταν ασταμάτητος και φρόντιζε να δίνει συνεχώς νέο υλικό στους fans. 

Γνώριζε καλά ότι είναι entertainer 

Ναι, ήταν ένας πασίγνωστος rapper, αλλά παράλληλα έπαιζε στα δάχτυλα το παιχνίδι της δημοσιότητας και των social media. Δεν είναι τυχαίο ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα γινόταν viral, είτε με μια ατάκα που θα έλεγε είτε με τις κραυγές γέλιου και χαράς που έβγαζε μέσω των stories του στο Instagram! Από τις ευχές για καλό μήνα προς τους fans του, μέχρι τις στιγμές που τσαντιζόταν ήταν απολαυστικός. Ένα κινητό show!

Μάλιστα, γνωστή εταιρεία χρησιμοποίησε την πιο γνωστή του ατάκα -«ρε φύγε ρε bro από εδώ»- σε διαφημιστική της καμπάνια! Μόνο αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το εκτόπισμά του. Είχε πιάσει τον παλμό της κοινωνίας κι ας τραγουδούσε για κότερα και ακριβά αυτοκίνητα. 

Αποτελούσε συνδετικό κρίκο μεταξύ underground και mainstream

Ο Mad Clip ήταν ένας εύπλαστος καλλιτέχνης. Τη μία εβδομάδα θα κυκλοφορούσε ένα pop single με την Ελένη Φουρέιρα και την επόμενη θα τον έβρισκες να ραπάρει για τον δρόμο δίπλα στον Strat. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις η παρουσία του δεν σου φαινόταν παράταιρη, αφού μπορούσε να φέρει κάθε κομμάτι στα μέτρα του. 

Video Duration
3:58

Ο επαγγελματισμός του δημιουργούσε εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι Snik και Light -οι οποίοι πλέον έχουν κόντρα- συνεργάστηκαν σε ένα κομμάτι στο οποίο συμμετείχε και ο Mad Clip, ούτε πως ήταν ένας εκ των τεσσάρων καλλιτεχνών (μαζί με Sin Boy, Ypo και iLLEEOo) που χάρισαν στον κόσμο το “Mama?”, ένα από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων ετών. Με κάποιο τρόπο ήταν η κόλλα που τους κρατούσε όλους ενωμένους.

Ο Mad Clip ήταν στιλάτος

Από τους ανθρώπους που έβλεπες έξω και ήξερες ότι είναι «κάποιος». Ήταν fresh, έλαμπε και ήξερε να ντύνεται. Το πιο σημαντικό ήταν πως δεν αντέγραφε κάποιον, αλλά είχε το προσωπικό του στιλ. Αυτό επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του και ο Goozy, ένας Έλληνας YouTuber που ασχολείται με το Streetwear: «Αυτός που ήταν πιο πιστός σε όσα έκανε και είχε το δικό του ύφος ήταν ο Mad Clip. Σίγουρα δεν ήταν μοναδικό σαν ύφος, αλλά τον έβλεπες και έλεγες ναι, αυτός είναι ο Mad Clip, αυτό είναι το στιλ του».

Αποτελούσε πηγή έμπνευσης

Μιλούσε πολύ συχνά για το πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου και χρησιμοποιούσε τον εαυτό του ως παράδειγμα για να αποδείξει ότι μπορείς να πετύχεις σε αυτό που αγαπάς. Παράλληλα, έδινε συμβουλές και στήριζε ανερχόμενους rappers. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αναφέρει σε συνεντεύξεις ότι τους ενέπνευσε με τα σχόλια, την ενέργεια αλλά και την εργατικότητά του.

Video Duration
3:01

Ο Mad Clip ήταν ένας μοναδικός καλλιτέχνης και άνθρωπος. Έζησε γρήγορα και πέθανε νέος, όπως προστάζει άτυπα το rock ‘n’ roll, ωστόσο λόγω της προαναφερθείσας εργατικότητάς του άφησε πίσω αρκετό υλικό, που, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα διατηρήσει το legacy του ζωντανό για χρόνια. Προς το παρόν, οι φίλοι της μουσικής του μπορούν να τον τιμήσουν απολαμβάνοντας ένα νέο album. To 5ο της μικρής, αλλά γεμάτης καριέρας του.