9+1 Fun facts για τα Χριστούγεννα!

Περίληψη: Αυτοαποκαλείσαι Xmas-lover με μπόλικες γνώσεις για την ομορφότερη γιορτή του χρόνου; Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα fun facts, όμως, ίσως και να μην τα έχεις ξανακούσει!

Είναι τα Χριστούγεννα για εσένα μακράν η καλύτερη περίοδος του έτους; Είσαι ένας από εμάς! Ανυπομονείς για τις γιορτινές αυτές μέρες όλον τον χρόνο και επιτέλους είναι εδώ! Στόλισες δέντρο, έφτιαξες την ατμόσφαιρα στο σπίτι, ακούς Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έφτιαξες όλα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που βρήκες στο διαδίκτυο και τώρα ήρθε η ώρα να περάσεις στο… «εκπαιδευτικό» κομμάτι της Χριστουγεννιάτικης ψυχαγωγίας σου αφού βρήκαμε για εσένα 10 fun facts για την εορταστική αυτή περίοδο που σίγουρα δεν θα ξεχάσεις με τίποτα και θα θέλεις να μοιραστείς με τους φίλους σου. Για να δούμε λοιπόν, ποια είναι αυτά:

1. Τα Χριστούγεννα δεν ήταν πάντα στις 25 Δεκεμβρίου

Έχεις σοκαριστεί όσο εμείς όταν το πρωτοακούσαμε; Κι όμως! Ενώ τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν τη γέννηση του Ιησού Χριστού, η πραγματική ημερομηνία χάνεται στην ιστορία. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καμία αναφορά της 25ης Δεκεμβρίου στη Βίβλο και πολλοί ιστορικοί λένε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε την άνοιξη.

2. Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έρχεται από τους αρχαίους Αιγύπτιους

Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δέντρων προέρχεται από τους αρχαίους Αιγύπτιους και Ρωμαίους, οι οποίοι στόλιζαν με αειθαλή φυτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για να δηλώσουν ότι η άνοιξη θα επιστρέψει.

3. Η ιδέα να αφήσουμε μπισκότα και γάλα στον Αϊ Βασίλη είναι... Ολλανδική

Kαι ποιος δεν έχει αφήσει όταν ήταν μικρός στο τζάκι, μπισκότα και γάλα για να ευχαριστήσει τον Άγιο Βασίλη για το δώρο του; Αυτή η ιδέα έρχεται από την Ολλανδία αφού την ημέρα του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου, τα παιδιά ανταλλάσουν το φαγητό και το ποτό που θα του αφήσουν, με δώρα!

4. Η Coca-Cola έπαιξε ρόλο στην εικόνα του Άγιου Βασίλη

Πριν επέμβει η Coca-Cola, το βλέμμα του Αϊ Βασίλη ήταν περισσότερο τρομακτικό παρά χαρούμενο. Έτσι, αυτή βοήθησε να αλλάξει η εικόνα που είχαν τα παιδιά για αυτόν και να συμβολίζει κάτι καλό παρά... εφιάλτη.

5. Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι θρησκευτικά σύμβολα

Πόσο μπορεί να συσχετιστεί ένα στεφάνι με τη θρησκεία; Αρκετά αφού το πουρνάρι που φτιάχνεται το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι συμβολίζει τα αγκάθια από το στέμμα του Ιησού όταν σταυρώθηκε και τα κόκκινα μούρα πάνω στο στεφάνι αντιπροσωπεύουν το αίμα που έχυσε. Τώρα ξέρεις τη σημασία του!

6. Το "Jingle Bells" ήταν αρχικά τραγούδι των Ευχαριστιών

Τι τραγουδάμε τόσα χρόνια; Ο James Lord Pierpont έγραψε το τραγούδι που ονομάζεται «One Horse Open Sleigh» για μια συναυλία εκκλησίας για να γιορτάσουν το «Thanksgiving» στα μέσα του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια, το 1857, το τραγούδι επανακυκλοφόρησε με τον τίτλο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε και είναι ακόμα ένα από τα πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

7. Η «Άγια Νύχτα» είναι το τραγούδι που έχει ηχογραφηθεί τις περισσότερες φορές

Από Χριστουγεννιάτικα τραγούδια... άλλο τίποτα! Όμως το «Silent Night» ή αλλιώς «Άγια Νύχτα» είναι αυτό που έχει μείνει στην ιστορία ως το τραγούδι που ηχογραφήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο, με περισσότερες από 733 διαφορετικές εκδόσεις, ενώ τα πνευματικά δικαιώματα για αυτό ξεκινούν από το 1978.

8. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ήταν παράνομος

Από το 1659 έως το 1681 άμα σε έπιαναν να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα θα αντιμετώπιζες ένα τσουχτερό πρόστιμο. Η συγκεκριμένη ημέρα είχε πολύ μικρή σημασία και δεν ανακηρύχθηκε καν ομοσπονδιακή αργία για σχεδόν έναν αιώνα.

9. Ο Άγιος Βασίλης έχει τον δικό του καναδικό ταχυδρομικό κώδικα

Στον Καναδά... το ζουν για τα καλά! Κάθε χρόνο, επιστολές προς τον Άγιο Βασίλη κατακλύζουν τα ταχυδρομεία σε όλο τον κόσμο, βάζοντας τους γονείς σε δύσκολη θέση για το πως θα εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι τα γράμματα τους χάθηκαν στο ταχυδρομείο. Τη λύση για αυτό το «μπέρδεμα» θέλησαν να βρουν μερικοί εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία του Καναδά οι οποίοι άρχισαν να γράφουν πίσω ώστε να δώσουν με τον τρόπο τους χαρά στα παιδιά που περίμεναν πως και πως απάντηση στο γράμμα τους. Δημιούργησαν λοιπόν, έναν ειδικό ταχυδρομικό κώδικα για τον Άγιο Βασίλη ως μέρος μιας πρωτοβουλίας του προγράμματος συγγραφής επιστολών του Άγιου Βασίλη: HOH OHO.

10. Ο όρος "Xmas" χρονολογείται από το 1500

Η λέξη στην πραγματικότητα χρονολογείται από τα μέσα του 1500 και έχει τις ρίζες της από το ελληνικό γράμμα X - το οποίο είναι το πρώτο γράμμα στην ελληνική λέξη «Χριστός».

Εσύ γνωρίζεις κάποιο ενδιαφέρον fun-fact για τα Χριστούγεννα;