Iron Maiden: Οι λόγοι που τους αγαπάμε και δώρο η Spotify list

Περίληψη: Ο Ιούλιος είναι μήνας Iron Maiden. Ετοιμάσου για τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού με τη Spotify λίστα μας και απόκτησε τα albums του θρυλικού συγκροτήματος με έκπτωση έως -20!

Υπάρχουν καλλιτέχνες με μεγάλη επιτυχία, τους οποίους ακολουθεί πολύς κόσμος και η καριέρα τους είναι γεμάτη όμορφες στιγμές. Από την άλλη, υπάρχουν και περιπτώσεις που μιλάμε για τη ζωντανή ιστορία της μουσικής. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Iron Maiden, αυτός ο βρετανικός Metal κολοσσός που ξεκίνησε την πορεία του στο Λονδίνο την ημέρα των Χριστουγέννων του 1975 και έκτοτε με τα τραγούδια του έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Τις τελευταίες δεκαετίες εκατομμύρια έφηβοι -και όχι μόνο- εισήλθαν στον μαγευτικό κόσμο της Metal αγοράζοντας albums όπως το Piece of Mind ή το Powerslave. Ακόμη και αν δεν άκουγες αυτού του είδους τη μουσική, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις σπίτι σου μια κόπια του Rock In Rio, χωρίς να την έχεις αγοράσει καν εσύ!

Οι Iron Maiden είναι ο καλλιτέχνης του μήνα για τα Public και με αυτή την αφορμή φτιάξαμε την απόλυτη Maiden λίστα στο Spotify και συγκεντρώσαμε τους λόγους για τους οποίους θα τους αγαπάμε για πάντα! Μάλιστα, ο φετινός Ιούλιος είναι η ιδανική στιγμή για να δώσεις άρωμα heavy metal στη δισκοθήκη σου. Τώρα μπορείς να βρεις επιλεγμένα album από την τεράστια δισκογραφία των Iron Maiden με έκπτωση έως -20%!

Έχουν δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με το κοινό τους

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το συγκρότημα δραστηριοποιείται εδώ και 47 ολόκληρα χρόνια! Μέσα σε αυτό το διάστημα οι fans μεγάλωσαν, έκαναν οικογένειες και έζησαν με soundtrack τους Maiden! Στις συναυλίες τους πλέον, θα βρεις τρεις γενιές ανθρώπων να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους, σε μια σχεδόν τελετουργική ατμόσφαιρα. Η φωνή του παππού, της μαμάς και του εγγονιού γίνονται ένα με αυτή του Bruce Dickinson σε κομμάτια όπως το Run To The Hills ή το Fear of the Dark.

public-appreciation-iron-maiden-01.jpg

Έχουν μια εξαιρετική ικανότητα στο storytelling

Η Metal είναι ίσως η πιο «λογοτεχνική» σκηνή στο φάσμα της Rock. Από το Epic Metal μέχρι το Black Metal, θα βρεις καλλιτέχνες να σου εξιστορούν με τρομερή λεπτομέρεια μαγικά σκηνικά ή ακόμη και πραγματικές, ιστορικές, μάχες για τις οποίες δεν έχεις ακούσει ποτέ. Ο Steve Harris και η παρέα του έχουν τη δυνατότητα -και την ποιητικότητα- να σε μεταφέρουν σε μέρη που δεν έχεις βρεθεί ποτέ σου και να σε κάνουν να τραγουδάς δυνατά, σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτό!

Έχουν τη δική τους «σχολή» στο κομμάτι του marketing

Ό,τι και να γράψεις με την κλασσική, κόκκινη, γραμματοσειρά, ένα πράγμα θα σκεφτεί ο κόσμος: Iron Maiden. Είναι τρομερό το γεγονός ότι μια τόσο απλή προσθήκη μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εικόνα ενός καλλιτέχνη. Παράλληλα, η συνοχή στο artwork των εξωφύλλων και η εμβληματική φιγούρα του Eddie -δημιουργήματα του βρετανού καλλιτέχνη Derek Riggs- αποτελούν ένα ξεχωριστό saga στην ιστορία των Iron Maiden.

Ο Eddie

Video Duration
3:07

Τον αναφέραμε ακριβώς από πάνω, όμως, η μασκότ του group αξίζει μια δική της παράγραφο. Πρωταγωνιστεί σε όλα τα εξώφυλλα των δίσκων της μπάντας -και των περισσότερων singles-, ενώ, βρίσκεται με διάφορους τρόπους onstage μαζί τους σε όλες τις περιοδείες ως μέρος του show. Μια γενική περιγραφή τον θέλει να είναι ένα είδος zombie, όμως, ανάλογα με τη θεματική του εκάστοτε album ή της περιοδείας παίρνει διάφορες μορφές -από μούμια, μέχρι cyborg. Το 1999 απέκτησε το δικό του first-person shooter video game (Ed Hunter), ενώ, αποτελεί βασικό κομμάτι στο merch της μπάντας -θα βρεις από action figures μέχρι θεματικό Pinball με τον Eddie. Είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας τους. Χωρίς αυτόν η πορεία τους θα ήταν πολύ διαφορετική.

Ο Bruce Dickinson

Από τις τάξεις της μπάντας έχουν περάσει τρομεροί τραγουδιστές, όπως ο Paul Di Anno και o Blaze Bayley. Ωστόσο, ο Dickinson είναι αυτός που έμελλε να μείνει στο συγκεκριμένο πόστο για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα -με κάποιες διακοπές κατά τη διάρκεια των οποίων αφοσιώθηκε στη solo καριέρα του. Τραγουδιστής και πρώην πιλότος της μπάντας, η οποία πετούσε ανά διαστήματα με το Ed Force One. Ένας χαρακτήρας που έχουν αγαπήσει όλοι οι fans και έχει δώσει τη ψυχή του γι’ αυτούς. Ένας αξεπέραστος frontman, από τους καλύτερους που μπορείς να δεις ζωντανά και ας είναι 63 ετών!

Tα Live Shows τους

Video Duration
116:23

Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάντες που μπορείς να δεις εκεί έξω. Ακόμη και αν δεν είσαι οπαδός της μουσικής τους δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς σε ένα show τους και να μην μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν μια τόσο μεγάλη πορεία χωρίς να είναι το λιγότερο εξαιρετικοί;

Spotify list: Πάτα play και ετοιμάσου για τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού

Με το live τους στην Αθήνα (16/7) να πλησιάζει, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις φαντασμαγορικές εμφανίσεις της μπάντας ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Ένα “Maiden live” είναι χωρίς υπερβολή εμπειρία ζωής. Ενόψει της πολυαναμενόμενης επιστροφής των Iron Maiden στην Ελλάδα, ετοιμάσαμε την απόλυτη Spotify λίστα για να θυμηθείς - ή να ανακαλύψεις - τα τραγούδια που άλλαξαν για πάντα την ιστορία της heavy metal. Up the irons!