Athens Comedy Festival 2024: Ετοιμάσου για ένα κωμικό υπερθέαμα!

Περίληψη: Από τις 30/5 έως τις 2/6, το Athens Comedy Festival προσκαλεί τους λάτρεις του stand-up σε ένα ξεκαρδιστικό τετραήμερο γεμάτο γέλιο και πολλές εκπλήξεις!

Το stand-up comedy έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και κάθε σχετικό event δεν μπορεί παρά να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για το Athens Comedy Festival. Από την πρώτη διοργάνωση μέχρι και σήμερα, η μεγαλύτερη γιορτή κωμωδίας στην Ελλάδα έχει φιλοξενήσει την αφρόκρεμα της ελληνικής stand-up σκηνή προσφέροντάς μας φανταστικές στιγμές και πολύ πολύ γέλιο. Το Athens Comedy Festival 2024 ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό από τις 30/5 έως τις 2/6 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πιο μεγάλο, πιο συναρπαστικό και πιο αστείο από ποτέ! 

Ας πάρουμε λοιπόν μαζί μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο fest και, φυσικά, το «Comedy Battle». Το μεγάλο event της φετινής διοργάνωσης είναι ό,τι λέει και το όνομά του. Μια επικών διαστάσεων «μάχη κωμωδίας» όπου θα «αναμετρηθούν» κωμικοί αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι. Η συνέχεια γνωστή. Μπαίνεις στην πλατφόρμα του Public Tickets και κλείνεις άμεσα τα ειστήριά σου. Φύγαμε!

Athens Comedy Festival: Το ελληνικό stand up έχει το δικό του σπίτι

Όπως θα έχεις παρατηρήσει και από τη στήλη μας, τα stand up acts δεσπόζουν πλέον σε κάθε οδηγό διασκέδασης. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να ακολουθήσει ένα μεγάλο fest όπου θα «συγκέντρωνε» τους κορυφαίος Έλληνες κωμικούς. Όπερ και εγένετο.

athens-comedy-festival-2024-02

Το Athens Comedy Festival άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2017, προσκαλώντας άπαντες πιστούς του stand up σε μια πολυσυλλεκτική κωμική γιορτή γεμάτη γέλιο και διασκέδαση. Το «πείραμα» της ανερχόμενης τότε stand-up σκηνής όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε έναν φεστιβαλικό «θεσμό». Αποκλειστικές παραγωγές, αυτοσχεδιαστικά acts, late night shows και κωμικά «battles», είναι μόνο λίγα από τα events που σε περιμένουν σε ένα Athens Comedy Festival. Όλα αυτά με την «υπογραφή» καταξιωμένων κωμικών, γνωστών ηθοποιών και guest από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Κάψε το σενάριο»: Μια ομάδα, μια ιστορία και ένα μεγάλο Comedy Battle!

Το Athens Comedy Festival 2024 επιστρέφει για έκτη χρονιά ανανεωμένο και μεγαλύτερο από ποτέ! Εννοείται πως το «παρών» στη φετινή διοργάνωση θα δώσει σύσσωμη και η ομάδα πίσω από το «Κάψε το σενάριο». Το αυτοσχεδιαστικό comedy show του Λάμπρου Φισφή, του Ζήση Ρούμπου και του Δημήτρη Μακαλιά φέτος κλείνει τα 11 του χρόνια, έχοντας γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία του εγχώριου stand-up με πάνω από 800 παραστάσεις και sold out περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Φέτος θα τους απολαύσουμε στην ομώνυμη παράσταση την Πέμπτη (30/5) και την Κυριακή (2/6), με το κοινό να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο. Η ομάδα του «Κάψε το σενάριο» θα συμμετάσχει επίσης στο «Big Talk» της πρώτης ημέρας, παρέα με τους Γιάννη Σαρακατσάνη και Γιώργο Αγγελόπουλο και, φυσικά, στην «τιτανομαχία» του «Comedy Battle».

athens-comedy-festival-2024-01

Το «Comedy Battle» (Σάββατο 1 Ιουνίου 20:30) είναι το highlight του φετινού Athens Comedy Festival. Για να το θέσουμε απλά, πρόκειται για την πιο ευφάνταστη κι αστεία αναμέτρηση που μπορείς να σκεφτείς. Με αρχηγούς τους Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο και σπέσιαλ καλεσμένους ηθοποιούς και τραγουδιστές, ο Λάμπρος Φισφής συντονίζει μία παράσταση, στην οποία βάζει απίστευτες δοκιμασίες στους καλεσμένους, αυτοσχεδιαστικά σκετς, τραγουδιστικές προκλήσεις, χορευτικές περφόρμανς και διλήμματα τεστάροντας τις αντοχές τους στην κωμωδία. Στην επική αυτή «μάχη» θα δούμε επίσης τους Δημήτρη Ουγγαρέζο, Βάσω Λασκαράκη, Αντίνοο Αλμπάνη, Θοδωρή ΜαραντίνηΘανάση Αλευρά, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργο Παπαγεωργίου και Δανάη Μιχαλάκη.

Athens Comedy Festival 2024: 4 μέρες γεμάτες γέλιο και διασκέδαση!

Φυσικά, σε μια τέτοια διοργάνωση η ομάδα του «Κάψε το Σενάριο» δε θα μπορούσε να είναι μόνη της! Από την Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου περισσότεροι από 80 αγαπημένοι κωμικοί θα λάβουν μέρος στη γιορτή που θα στηθεί στις αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να μας προσφέρουν μια φαντασμαγορική κωμική πανδαισία και γέλιο μέχρι δακρύων. Το φετινό τετραήμερο event του Athens Comedy Festival έχει τα πάντα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάτι που να είναι, τουλάχιστον, κοντά στο χιούμορ σου.

Video Duration
0:36

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα των 30+ παραστάσεων, βρίσκουμε πολυσχηματικά comedy clubs, improv acts, tailor made παραγωγές, κωμικά shows μετά μουσικής, live podcasts και πολλά άλλα ξεκαρδιστικά δρώμενα επί σκηνής. Ασφαλώς, δε θα λείψουν τα κλασικά πλέον «Big Talk Live», τα μαχητικά «Comedy Battle» και «Logopaignia Fight Night» αλλά και new entries που αγαπήθηκαν από το κοινό όπως το «οι 1000» (η ζωντανή θεατρική μεταφορά της τηλεοπτικής εκπομπής «οι 100»). Στο lineup του φετινού Athens Comedy Festival έρχεται να προστεθεί, όπως είδαμε και παραπάνω, μια ομάδα εκλεκτών καλεσμένων από το χώρο της τηλεόρασης και του θεάματος.

Μπες στο ρυθμό του Athens Comedy Festival 2024

Διονύσης Ατζαράκης, Αριστοτέλης Ρήγας, Χρύσα Κατσαρίνη, Γιώργος Χατζηπαύλου, Ηλίας Φουντούλης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ήρα Κατσούδα είναι μερικά μόνο από ονόματα που περιμένουμε να δούμε στις παραστάσεις του 6ου Athens Comedy Festival. Καταλαβαίνεις πως είναι αδύνατον να συμπεριλάβουμε εδώ όλα τα ονόματα της φετινής διοργάνωσης. Προς το παρόν, θα σε παραπέμψουμε στη σελίδα του fest στο Public Tickets εκεί όπου μπορείς να δεις αναλυτικά όλα τα acts που θα βρεθούν στις τέσσερις αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Όπως πάντα μπορείς πανεύκολα να κλείσεις τα εισιτήριά σου σε λίγα μόλις λεπτά μέσα από την πλατφόρμα. Save the date(s) λοιπόν και ετοιμάσου για ένα αξέχαστο τετραήμερο!

Να περάσεις υπέροχα!