Ban.do / Let's drink with style!

Περίληψη: Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα! Ε, ας το κάνουμε με στυλ!

Η επιστήμη απεφάνθη και, για να έχουμε έναν πρόχειρο μπούσουλα στο μυαλό μας, πρέπει να πίνουμε περίπου 8 ποτήτια νερό την ημέρα. Επειδή όμως η διαδικασία μπορεί να μας φαίνεται μονότονη και συχνά-πυκνά να το ξεχνάμε, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε για να πίνουμε τη σωστή ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα. Πάμε να δούμε 6+1 τρόπους να μην ξεχνιόμαστε! 

Βάλε ξυπνητήρι ή υπενθύμιση! 

Υπάρχουν πολλά applications που μπορούν να σου θυμίζουν ότι πρέπει να ενυδατώνεσαι, αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλώς τις υπενθυμίσεις του smartphone σου. Τρεις με τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της μέρας θα σου εξασφαλίσουν ότι πλησιάζεις την ιδανική ποσότητα. 

Φρόντισε το νερό να είναι δροσερό!

Ασχέτως εποχής, έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι πίνεις περισσότερο νερό όταν αυτό είναι δροσερό. Οπότε φρόντισε να έχεις ένα παγούρι ή θερμός που διατηρεί το νερό κρύο για πολλή-πολλή ώρα, ώστε να γίνει πιο... δελεαστικό. 

Χρησιμοποίησε καλαμάκι!

Φυσικά καλαμάκι από bamboo ή υλικό που ανακυκλώνεται. Έτσι θα πίνεις μεγαλύτερη ποσότητα νερού χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, χάρη στις επαναλήψεις!

Προτίμησε πικάντικα φαγητά 

Τα πιο καυτερά πιάτα προκαλούν πιο έντονη δίψα, που σημαίνει ότι σε παρακινούν να πίνεις νερό ξανά και πάλι. Αρκεί να ξεγελάσεις τον οργανισμό σου με ένα πικάντινο μεσημεριανό και να έχεις το παγούρι σου σε απόσταση αναπνοής, ώστε να χρειαστείς περισσότερα ποτήρια νερού, για να σβήσεις τη δίψα σου. 

Βρες το ιδανικό παγούρι! 

Όσο πιο πρακτικό και στυλάτο τόσο περισσότερο θα (θες να) το χρησιμοποιείς καθημερινά. Μικρό, μεγάλο, διάφανο ή με σχέδια, σίγουρα θα βρεις το τέλειο επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι για σένα! 

Πιες πριν διψάσεις! 

Να θυμάσαι ότι η δίψα δεν είναι καλό σημάδι - μόλις διψάσεις, σημαίνει ότι το σώμα σου έχει ήδη χάσει αρκετό νερό, ώστε να μειώσει σημαντικά την απόδοση του οργανισμού σου. Γι αυτό «πρόλαβέ το», έχοντας πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό, που θα σου θυμίζει ότι πρέπει να το πιεις!

«Φάε» περισσότερο νερό!

Οι τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, όπως το αγγούρι, το μαρούλι, το σέλινο, τα ραδίκια, το καρπούζι, οι ντομάτες, το σπανάκι, οι πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια και άλλα ωμά φρούτα και λαχανικά μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ημερήσια κατανάλωση νερού. Βάλ'τα στη διατροφή σου, όταν είναι η εποχή τους, με την πρώτη ευκαιρία!

Εσύ βρήκες το παγούρι σου; Δες όλα τα αξεσουάρ ban.do στο public.gr γιατί... style is our passion!