Ban.do well-being / Χορτάτοι ύπνο και γεμάτοι ενέργεια!

Περίληψη: Aκούς για το well-being, αλλά δεν ξέρεις πώς να το βάλεις στη ζωή σου; Είσαι στο κατάλληλο μέρος!

Τα τελευταία χρόνια ο όρος well-being φιγουράρει στα πιο διάσημα βιβλία αυτοβελτίωσης ενώ γράφονται σελίδες επί σελίδων και χιλιάδες tips, που προσπαθούν να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευημερία. Πώς θα το καταφέρουμε; Ξεκινάμε από τα απλά - που σημαίνει τις καθημερινές μας συνήθειες. Βάζουμε χρώμα και στυλ, για να γίνουν όλα πιο δελεαστικά! 

Αρχή με τον πολύ συχνά παραμελημένο ύπνο. Για να ξεκινήσει σωστά η ημέρα σου, και να νιώθεις την ενέργεια ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό, θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί αρκετές (7 με 8) ώρες και κυρίως να έχεις απολαύσει τον ύπνο σου! Ένας μη ποιοτικός και ασυνεχής ύπνος, με κακές συνθήκες και λάθος θερμοκρασία, δυστυχώς, δεν θα σου χαρίσει το κατάλληλο boost την αυριανή μέρα. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείς μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες - και αφού θα καταφύγεις σε αυτή τη λύση, κάν'το με στυλ!

Και τώρα που κοιμήθηκες... χορταστικά και είσαι γεμάτος ενέργεια, ήρθε η ώρα να γυμναστείς. Το ξέρουμε ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να «χωρέσεις» σε ένα γεμάτο πρόγραμμα οποιοδήποτε είδος γυμναστικής, αλλά σκέψου πόσο καλό κάνει στο σώμα και τη διάθεση σου! Ακόμη κι αν δεν έχεις βρει το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει, ξεκίνα με ένα μισάωρο πρωινό περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο πριν τη δουλειά. Πάρε μαζί σου ένα μπουκάλι (έχουμε πάθει... πλάκα με αυτό που έχει glitter confetti), γέμισε το με νερό και ενυδατώσου όση ώρα κρατάς το σώμα σου σε φόρμα!

Τώρα σκέψου πόσο δυναμικά έχεις ξεκινήσει την ημέρα σου και συνέχισε με την ίδια διάθεση φτάνοντας στο γραφείο. Φρόντισε να έχεις μια σωστή στάση σώματος, αν περνάς πολλές ώρες καθιστός, κάνε διαλείμματα για ένα σύντομο περπάτημα, για να κυκλοφορήσει σωστά το αίμα και, φυσικά, μη ξεχάσεις να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας! Ακόμη κι αν ξεχνιέσαι, το μπουκάλι Drinking Enough Water θα σου θυμίζει πόσο νερό έχεις πιει και θα σε εμψυχώνει να συνεχίσεις! Και αν θέλεις μια κούπα-θερμός, για να διατηρεί δροσερό το νερό σου ή ζεστό το σούπερ-αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι σου, η Have The Best Time με glitter είναι τόσο ροζ, που θα σου φτιάχνει πάντα τη διάθεση.

Συνεχίζουμε σε... ροζ mood και για το τέλος αφήσαμε μια ιδέα που μας έχει ενθουσιάσει! Επειδή όλοι αρκετά συχνά χάνουμε το κίνητρο για σωστές και υγιεινές συνήθειες, υπάρχει το τετράδιο ευεξίας Feel Your Best με συμβουλές και προτροπές αλλά και το wellness planner Take Care με ενθαρρυντικά μηνύματα για να πετύχουμε όποιο... wellness στόχο βάλουμε! Μη ξεχνάς, άλλωστε, ότι το μυστικό στα περισσότερα πράγματα βρίσκεται στις απλές πράξεις, οπότε ξεκινάμε με ένα βήμα τη φορά!

Δες όλα τα αξεσουάρ ban.do στο public.gr! Style is our passion!