Behind the Scenes / Πώς δημιουργήθηκε το The Queen’s Gambit

Περίληψη: Θες κι άλλο The Queen’s Gambit; Το Netflix έφτιαξε ένα behind the scenes βίντεο, όπου αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την παραγωγή της επιτυχημένης mini σειράς!

Το μεγαλύτερο φθινοπωρινό hit του Netflix είναι χωρίς αμφιβολία το The Queen’s Gambit. Τον πρώτο μήνα της προβολής του περισσότεροι από 60 εκατομμύρια λογαριασμοί παρακολούθησαν τη mini σειρά και ήταν λες και ξαφνικά όλος ο κόσμος μιλούσε γι’ αυτή. Η... μανία γύρω από τη σειρά ήταν τόσο μεγάλη, που δημιούργησε τεράστια αύξηση στο ενδιαφέρον για το σκάκι. Αν είδες κι εσύ τη σειρά και τα 7 επεισόδια δεν ήταν αρκετά, το Netflix σου έχει λίγο ακόμα περιεχόμενο. Η streaming πλατφόρμα δημοσίευσε στο YouTube ένα behind the scenes «επεισόδιο», στο οποίο μαθαίνουμε όλα τα μυστικά πίσω από την παραγωγή της σειράς.

Στο 14 λεπτών βίντεο βλέπουμε συνεντεύξεις με την Anya Taylor-Joy, τον σκηνοθέτη της σειράς, τα υπόλοιπα μέλη του cast και τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, όπως το μακιγιάζ. Η παραγωγή είχε μέχρι και παίκτες σκάκι ως συμβούλους, για να διασφαλίσει πως κάθε παρτίδα και κάθε κίνηση που απεικονίζεται στην οθόνη είναι πραγματική και ακριβής!

Video Duration
14:09


Όπως δηλώνει η πρωταγωνίστρια, το The Queen’s Gambit δεν είναι απλώς μια ιστορία για το σκάκι αλλά μια ιστορία που εξερευνά το προσωπικό κόστος της ευφυίας. Το σκάκι είναι ένα μέσο απόδρασης για την Beth Harmon, η οποία έχει τον εαυτό της για μεγαλύτερο αντίπαλο. Όταν η Anya Taylor-Joy έλαβε το βιβλίο επάνω στο οποίο βασίζεται η σειρά, το διάβασε σε μία μόλις ώρα, όπως αποκάλυψε, και πολύ γρήγορα συμφώνησε να παίξει στη σειρά.

Ωστόσο η σειρά ίσως να μην υπήρχε σήμερα, καθώς πριν από περίπου 12 χρόνια σχεδιαζόταν η δημιουργία ταινίας γύρω από το βιβλίο. Το σενάριο είχε δημιουργήσει και τότε ο Allan Scott ενώ ο αδικοχαμένος Heath Ledger φερόταν έτοιμος να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε αυτό το project.

Άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που μάθαμε από το behind the scenes βίντεο του Netflix, είναι πως η Anya Taylor-Joy και ο hair and makeup designer της σειράς Daniel Parker αποφάσισαν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο πως θα ήθελαν η Beth να είναι κοκκινομάλλα και ότι το μεγαλύτερο μέρος της σειράς γυρίστηκε στο Βερολίνο.

Δεν θα σου αποκαλύψουμε τα πάντα εδώ, δες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες για το μεγάλο hit του Netflix στο βίντεο που παραθέτουμε παραπάνω!