Release Athens Festival: Ξέρουμε πού θα χορέψεις φέτος το καλοκαίρι!

Περίληψη: Το Release Athens ξεκίνησε και οι πιο groovy βραδιές του φετινού καλοκαιριού σε περιμένουν στην Πλατεία Νερού!

Το Release Athens 2024 ξεκίνησε καυτά τη σεζόν του, με μια συναυλία που έγραψε ιστορία. Οι Αμερικανοί punk legends, The Offspring, ξεσήκωσαν την κατάμεστη Πλατεία Νερού με τα αμέτρητα hits τους αλλά και τα happy vibes που κρύβει μέσα του κάθε Καλιφορνέζος που σέβεται τον εαυτό του! Μαζί με τους The Subways, Danko Jones και τους δικούς μας The Overjoyed, σήκωσαν το βάρος της πρώτης μέρας του φεστιβάλ και μας έκαναν να θέλουμε κι άλλο! 

Την Παρασκευή (14/6) τη σκυτάλη θα πάρουν οι φοβεροί και τρομεροί Megadeth, οι οποίοι, παρέα με τους εξίσου iconic Blind Guardian αλλά και τους Grand Magus, πρόκειται να ταρακουνήσουν τα νερά δίπλα στο αγαπημένο μας συναυλιακό spot - και φυσικά όλους τους metal fans που θα βρεθούν εκεί! 

Ωστόσο, ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ όπως το Release Athens, έχει φροντίσει για όλους και έτσι οι λάτρεις του groove θα έχουν τις δικές τους στιγμές, με καλλιτέχνες όπως οι Massive Attack, Thievery Corporation, Parov Stelar και οι Black Pumas να ετοιμάζονται για τις δικές τους συναυλίες στη χώρα μας! Όπως πάντα, τα εισιτήρια σου μπορείς να τα προμηθευτείς σε λίγα μόλις λεπτά μέσα από το Public Tickets! Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις τις μεγάλες προσφορές που υπάρχουν αν σκοπεύεις να συνδυάσεις κάποιες μέρες του φεστιβάλ!

release-athens-2024-dance-hits-05

Με αφορμή τις πιο groovy μέρες του Release Athens 2024, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε κάποια hits που θα ακούσεις και σίγουρα θα σε «κουνήσουν».

Have fun! 

Cat groove - Parov Stelar

Αγαπημένο όνομα του ελληνικού κοινού και δεν απογοητεύει ποτέ! Το Cat groove δεν λείπει από τις εμφανίσεις του μεγάλου Parov Stelar και μάλιστα το τελευταίο διάστημα είναι το κομμάτι με το οποίο κλείνει τα set του! Άκουσε τον μέγα ύμνο του electro swing εδώ!

Voyage Libre - Thievery Corporation

Τι να πρωτοπούμε για τους Thievery Corporation και τη σχέση τους με το ελληνικό κοινό, η οποία κρατάει πολλά χρόνια. Θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια, να πατήσουμε «play» σε οποιοδήποτε κομμάτι τους και να ταιριάζει σε αυτή τη λίστα! Ακόμα θυμόμαστε τις υπέροχες εμφανίσεις τους στα Release Athens του 2017, του 2018 και του 2022. Ανυπομονούμε να τους δούμε ξανά και να ακούσουμε ζωντανά για άλλη μια φορά αγαπημένο Voyage Libre.

release-athens-2024-dance-hits-04

Teardrop - Massive Attack

Δεν γίνεται να μην γκρουβάρεις με τους Massive Attack. Τα λόγια για σχήματα τέτοιου βεληνεκούς είναι πραγματικά περιττά. Η μελαγχολία της trip hop συναντά διάφορα παρακλάδια της ηλεκτρονικής μουσικής και της urban κουλτούρας, δίνοντας ένα αξεπέραστο αποτέλεσμα. Αν θέλεις να ακούσεις από κοντά ένα κομμάτι της σύγχρονης βρετανικής μουσικής, τότε δεν πρέπει να λείψεις από την Πλατεία Νερού στις 17 Ιουλίου. Εκεί όπου σίγουρα θα ακούσεις το Teardrop, ένα από τα τραγούδια που άφησαν το στίγμα τους στα late 90s!

Notorious - Duran Duran

To Notorious γράφτηκε για να χορεύουν όλοι και αυτο ακριβώς συμβαίνει σε κάθε συναυλία των Duran Duran, καθώς δεν λείπει ποτέ από το σετ τους. Με τον περίφημο Nile Rodgers των Chic στην κιθάρα και υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό riff, ήταν μια πανέξυπνη αλλαγή ύφους σε μια funky διάθεση που βέβαια τους οδήγησε ξανά στην κορυφή.

Makeba - Jain

Η Jain, θα μοιραστεί τη σκηνή της Πλατείας Νερού με τον Parov Stelar (15/6) και αν την έχεις ακούσει θα έχεις καταλάβει πως πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση pop τραγουδοποιού! Η Γαλλίδα artist θα μας ξεσηκώσει σίγουρα με το Makeba, ένα κομμάτι που είναι σαν να έχει γραφτεί για να παίζεται ζωντανά κάποια καλοκαιρινή μέρα δίπλα στη θάλασσα!

Colors - Black Pumas

Το Colors, ένα από τα ομορφότερα τραγούδια των τελευταίων ετών, σύντομα θα ακουστεί ζωντανά στην Πλατεία Νερού! Οι Black Pumas μας επισκέπτονται για πρώτη φορά και έτσι, ένα μεγάλο συναυλιακό απωθημένο πρόκειται να εκπληρωθεί! Αν σκεφτείς ότι την ίδια μέρα παίζουν και οι Thievery Corporation με τους Budos Band, εύκολα καταλαβαίνεις πως η συναυλία της 9/7 είναι άχαστη!

release-athens-2024-dance-hits-02

T.I.B.W.F. - The Budos Band

Ένα κομμάτι που συνδυάζει το μυστήριο με την τσαχπινιά. Δύσκολο mix, όμως, μπορεί να δώσει πολύ δυνατά αποτελέσματα, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των The Budos Band. Το μόνο σίγουρο είναι πως το T.I.B.W.F. θα σε κουνήσει! Άκουσέ το εδώ και θα καταλάβεις. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε πάντως, είναι το πού βρήκε ο κιθαρίστας της μπάντας το t-shirt με το logo γνωστής ελληνικής μπύρας που φοράει στην πρόσφατη εμφάνισή τους στο K.E.X.P.!

Made To Stray - Mount Kimbie

Μια από τις ανακοινώσεις – εκπλήξεις της χρονιάς. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα indie ονόματα που έχουν εμφανιστεί στη Βρετανία από τα ‘00s μέχρι και σήμερα. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την επερχόμενη εμφάνισή τους στο φετινό Release Athens, ακόμη και αν δεν έχεις ακούσει ποτέ σου τη μουσική τους. Αν ψάχνεις την πρωτοπορία, σίγουρα θα αγαπήσεις το αγγλικό συγκρότημα, όπως και το Μade To Stray, ένα εθιστικό electronica κομμάτι.

Letter To The Editor - Thievery Corporation

Και λίγες ρίμες για να ξεδώσουμε με ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια του πολυπολιτισμικού group από την Washington! Ακούγοντας τα τραγούδια των Thievery Corporation, και ιδιαίτερα το Letter To The Editor, αισθανόμαστε ότι όσες φορές και να έρθουν δεν θα είναι αρκετές

Come - Jain

Ακόμη μια κομματάρα από την υπέροχη φίλη μας. Το Come ξεχειλίζει από happy vibes και ωραίους groovy ρυθμούς, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ. Τα λέμε στην Πλατεία Νερού!

release-athens-2024-dance-hits-01

Angel - Massive Attack

Για κλείσιμο, πάμε σε ένα υπνωτικό slow dancing κομμάτι που φαντάζει ιδανικό για soundtrack ταινίας! Το Angel από το θρυλικό Mezzanine (τσέκαρε εδώ το υπέροχο limited edition βινύλιο) είναι ένα trip hop classic, που ξεπετάχτηκε από έναν εκ των κορυφαίων δίσκων των ‘90s και ίσως, όλων των εποχών.