Το Disney+ έρχεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι!

Περίληψη: Η συνδρομητική πλατφόρμα online streaming, Disney+ θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022.

Ο μεγάλος ανταγωνιστής της Apple TV και του Netflix, το Disney+ επεκτείνεται σε ακόμα περισσότερες χώρες το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Disney ανακοίνωσε ότι η streaming υπηρεσία της θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε 42 νέες χώρες και 11 νέες περιοχές το δεύτερο μισό του χρόνου. Η εταιρεία δεν έκανε γνωστές συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα γίνει το launch σε κάθε χώρα και ούτε την κάθε τιμή που θα ορίσει ανάλογα με την περιοχή, αυτό θα γίνει σε επόμενο στάδιο.

Το Disney+ προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε 64 χώρες παγκοσμίως, μερικές εξ αυτών οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασιλείο και ο Καναδάς. Η επέκταση του όμως φαίνεται ότι προγραμματίστηκε λόγω του ότι τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2021 έδειξαν ότι προστέθηκαν λιγότεροι συνδρομητές από αυτούς που υπολόγιζαν. Μερικοί αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η εταιρεία θα προσθέσει έως και 9,4 εκατομμύρια νέους χρήστες που θα πληρώσουν συνδρομή πριν από το τέλος του έτους, αλλά η εταιρεία αντ' αυτού κατάφερε να προσελκύσει ένα πολύ πιο μικρό αριθμό συνδρομητών το οποίο ήταν 2,1 εκατομμύρια. Παρά τις ελλιπείς εκτιμήσεις της Wall Street, η Disney είπε ότι εξακολουθούσε να είναι βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει 230 εκατομμύρια χρήστες πριν από το τέλος του 2024. Στο τέλος του 2021, η υπηρεσία είχε 118 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Video Duration
0:31

Η πλήρη λίστα με τις χώρες πέρα από την Ελλάδα που θα επεκταθεί η streaming υπηρεσία είναι: Αλβανία, Αλγερία, Ανδόρα, Μπαχρέιν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Αίγυπτος, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιράκ, Ισραήλ, Ιορδανία, Κοσσυφοπέδιο, Κουβέιτ, Λετονία, Λίβανος, Λιβύη, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Ομάν, Παλαιστίνη, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Τυνησία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πόλη του Βατικανού και Υεμένη.

Ενώ οι 11 περιοχές θα είναι: Νήσοι Φερόε, Γαλλική Πολυνησία, Γαλλικά Νότια Εδάφη, St. Pierre and Miquelon Overseas, Νήσοι Åland, Sint Maarten, Svalbard & Jan Mayen, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Γιβραλτάρ, Νησιά Pitcairn και St.Helena.

Λίγοι μήνες μένουν ακόμα για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ερχομό του Disney+ στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, stay tuned στο Public Blog!