Dune Part 2 / Επιβεβαιώθηκε η δημιουργία του sequel!

Περίληψη: Το πράσινο φως πήρε το sequel του Dune και θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου του 2023.

Δεν το λες και έκπληξη ότι η δημοφιλής sci-fi ταινία “Dune” πήρε έγκριση από τη Warner και πλέον αναμένουμε το part two στις 20 Οκτωβρίου 2023. Την ανακοίνωση έκανε η Legendary Pictures, τονίζοντας πόσο ενθουσιασμένη είναι με τη συνέχεια αυτού του ταξιδιού και ευχαριστώντας όλους όσους έχουν ήδη ζήσει την εμπειρία του Dune και όσους θα συνεχίσουν να τη ζουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. 

Το δεύτερο μέρος της ταινίας θα επικεντρωθεί στο υπόλοιπο μέρος του κλασικού μυθιστορήματος του Frank Herbert από το 1965, σύμφωνα με πληροφορίες, μιας και το πρώτο μέρος κάλυψε μόλις το μισό από αυτό. «Μόλις έλαβα τα νέα από την Legendary ότι συνεχίζουμε επίσημα με την ταινία Dune: Μέρος 2» δήλωσε ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve. «Ήταν ένα όνειρό μου να φέρω στην οθόνη το Dune του Frank Herbert κι ευχαριστώ πολύ το καστ, την ομάδα, τη Legendary και την Warner Bros που υποστηρίζουν αυτό το όνειρο. Αυτό είναι μόνο η αρχή», συμπλήρωσε.

Η ταινία είχε τεράστια εμπορική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες της πανδημίας στις οποίες κυκλοφόρησε, με έσοδα 40,1 εκατομμύρια δολάρια από το ντεμπούτο της στην Αμερική και συνολικά έσοδα 223 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Στην απόφαση για το sequel της ταινίας έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο, αφού η Warner έπρεπε να σκεφτεί όχι μόνο την απόδοσή της στο box office, αλλά και αυτή στο HBO Max, μιας και η ταινία κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και στα δύο μέσα παράλληλα. Η πρωτοφανής απόφαση της εταιρίας να κυκλοφορήσει η ταινία ταυτόχρονα στο σινεμά και στο HBO Max είχε εντυπωσιακή ανταπόκριση από τον κόσμο και δεν επηρέασε την πορεία της ταινίας στη μεγάλη οθόνη, μιας και το Dune βρέθηκε πρώτο στις προτιμήσεις των θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες του διεθνούς box office σε πολλές χώρες.

Τώρα μένει να περιμένουμε με ανυπομονησία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2023 για να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια της συναρπαστικής ταινίας “Dune” και να δούμε αν τελικά θα καλύψει τις προσδοκίες μας, όπως το part one.