Ετοιμάζεται τηλεοπτική σειρά Blade Runner δήλωσε ο Ridley Scott

Περίληψη: Το σύμπαν του Blade Runner θα εμπλουτιστεί με μία τηλεοπτική σειρά όπως αποκάλυψε ο Ridley Scott σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Ridley Scott, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC Radio 4 αποκάλυψε πως μία τηλεοπτική σειρά Blade Runner βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Ο Άγγλος σκηνοθέτης έκανε γνωστό πως το σενάριο για το πρώτο επεισόδιο έχει ήδη γραφτεί και πως η σειρά αναμένεται να έχει διάρκεια 10 ώρες. Ο Ridley Scott είναι ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Blade Runner του 1982, η οποία απέκτησε sequel το 2017, το Blade Runner 2049 σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ridley Scott μίλησε και για την επερχόμενη σειρά Alien. Η σειρά Alien βρίσκεται σε παρόμοιο στάδιο, με το σενάριο του «πιλότου» (του πρώτου επεισοδίου) να γράφεται αυτή την περίοδο. Και για τη σειρά Alien προβλέπεται να δημιουργηθούν δέκα επεισόδια με διάρκεια 1 ώρας το καθένα. Η δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς Alien ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και του project ηγείται ο Noah Hawley.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει τίποτα άλλο γνωστό για την τηλεοπτική σειρά Blade Runner. Δεν γνωρίζουμε ούτε τους συντελεστές, ούτε το χρονικό διάστημα στο οποίο θα διαδραματίζεται η σειρά εντός του σύμπαντος του Blade Runner. Άγνωστη είναι προφανώς και η ημερομηνία της πρεμιέρας, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Αν κρίνουμε από το χρονοδιάγραμμα της σειράς Alien, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2023, η σειρά Blade Runner θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσει στις οθόνες μας.

Μιας και η κυκλοφορία της σειράς Blade Runner θα αργήσει λοιπόν, απόλαυσε το Blade Runner 2049 του Denis Villeneuve σε Blu-Ray.