Foundation στο Apple TV+ / Πρώτη ματιά στη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας

Περίληψη: Πριν ξεκινήσεις να stream-άρεις το Foundation στο Apple TV+ δες το “First Look” βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple για τη νέα σειρά.

Το Foundation έκανε πρεμιέρα στο Apple TV+ πριν από μερικές μέρες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα βιβλία του Isaac Asimov μεταφέρονται στην οθόνη και οι πρώτες κριτικές κάνουν λόγο για μία ιστορία επικών διαστάσεων με εντυπωσιακή εικόνα και οπτικά εφέ, η οποία κάνει μικρές μετατροπές στο πρωτότυπο υλικό για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην ιστορία. Αυτή τη στιγμή έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα επεισόδια και προβάλλονται μόνο μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας τηλεόρασης της Apple.

Για την προώθηση της νέας σειράς η Apple κυκλοφόρησε και ένα “First Look” βίντεο, στο οποίο ακούμε τους συντελεστές να μιλούν για τη μεταφορά του Foundation στην τηλεόραση. Στην πρώτη αυτή ματιά βλέπουμε σκηνές από τη σειρά και λίγες behind the scenes στιγμές μαζί με τα σχόλια των ανθρώπων που δουλεύουν επάνω στη σειρά.

Ο David S. Goyer, showrunner, σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς χαρακτηρίζει τη σειρά βιβλίων του Asimov ως το σπουδαιότερο έργο επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, επισημαίνοντας επίσης πως το Foundation είχε τεράστια επιρροή σε έργα όπως το Dune και το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars.

Video Duration
2:38


Ο Goyer επισημαίνει πως ένα από τα δύσκολα κομμάτια ήταν να πάρουν τον τεράστιο αυτό κόσμο που δημιούργησε ο Asimov και να του προσθέσουν συναίσθημα. Η Lou Llobell (υποδύεται την Gaal Dornick) σχολιάζει πως το μέγεθος και οι φιλοδοξίες της σειράς είναι τεράστιες. Τέλος, ο Goyer πιστεύει πως ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για τη σειρά Foundation στο παρελθόν, αλλά η εποχή αυτή έχει πλέον φτάσει.

Στο Foundation έχουμε την χιλιετή ιστορία μίας ομάδας ανθρώπων που προσπαθούν να σώσουν την ανθρωπότητα από την επικείμενη καταστροφή της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, όπως αυτή έχει προβλεφθεί από τον πρωτοπόρο μαθηματικό Hari Seldon. Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να πάνε κόντρα στην Αυτοκρατορία και γι' αυτό θα εξοριστούν.

Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν οι Jared Harris (Hari Seldon), Lee Pace (Brother Day), Lou Llobell (Gaal Dornick) και Leah Harvey (Salvor Hardin). Ήδη έχουν προβληθεί τα δύο πρώτα επεισόδια της πρώτης σεζόν και κάθε Παρασκευή θα προβάλλονται τα επόμενα. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Αφού παρακολουθήσεις το First Look της Apple για τη σειρά, δες τα επεισόδια του Foundation στο Apple TV+.