Grammy Awards 2020 / Θρίαμβος για τη Billie Eilish με 5 βραβεία!

Περίληψη: Ήταν αναμφίβολα η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς - με τέσσερις νίκες στις σημαντικότερες κατηγορίες και συνολικά πέντε βραβεία!

Στην 62η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η 18χρονη Billie Eilish κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού αναδείχθηκε σε μεγάλη νικήτρια της βραδιάς με συνολικά πέντε (5) βραβεία - τέσσερα από αυτά, μάλιστα, στις σημαντικότερες κατηγορίες του θεσμού: ηχογράφηση της χρονιάς και τραγούδι της χρονιάς (για το εθιστικό Bad guy), καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνιςalbum της χρονιάς και καλύτερο pop vocal album για το περιβόητο When We All Fall Asleep, Where Do We Go?.

Και με μια σημαντική πρωτιά, καθώς είναι η νεαρότερη σε ηλικία solo καλλιτέχνις, που αποσπά βραβείο για το album της χρονιάς - προκάτοχος του «ρεκόρ» ήταν η Taylor Swift, που το κέρδισε στα 20 της χρόνια (το 2010). Η πολυτάλαντη Eilish ήταν υποψήφια συνολικά σε έξι κατηγορίες.

Who is who: Σε ηλικία μόλις 18 Μαΐων έχει χαρακτηριστεί μεταξύ άλλων «παιδί-θαύμα», «το κορίτσι από το μέλλον» και η «επόμενη μεγάλη pop star», ενώ ο παγκόσμιος μουσικός τύπος έχει ήδη εξυμνήσει το... περίεργο κορίτσι από την Καλιφόρνια, που ξεκίνησε να γράφει μουσική στα 12 της μαζί με τον αδερφό της, Finneas. Το ντεμπούτο της LP, When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, σκαρφάλωσε με ταχύτητα... φωτός στο Νο1 του Billboard (με 117.000 πωλήσεις μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του). Κι όλα αυτά ενώ οι fans αδημονούσαν να αποκτήσουν τον δίσκο της, καταγράφοντας τις περισσότερες προ-καταχωρήσεις χρηστών σε λίστες στην ιστορία της Apple Music (800.000!).


Το πρώτο της single, με τίτλο Ocean Eyes, κυκλοφόρησε το 2016 μέσω της πλατφόρμας SoundCloud ενώ το πρώτο της ΕΡ με τίτλο Don't Smile At Me κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου 2017. Και τα δύο είχαν ενθουσιώδη υποδοχή: εκατομμύρια ακροάσεις το πρώτο, εκατομμύρια πωλήσεις το δεύτερο μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Από το LP When We All Fall Asleep, Where Do We Go? σίγουρα έχουμε όλοι ακούσει το εθιστικό Bad Guy. Και σίγουρα έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμα...

Δείτε την πλήρη λίστα των χθεσινών νικητών εδώ.

Και οι μεγάλες κατακτήσεις της δεν σταματούν εδώ - όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, η Billie Eilish, μαζί με τον αδερφό της Finneas, έχουν γράψει το κεντρικό μουσικό κομμάτι για την επερχόμενη ταινία James Bond, No Time To Die. «Είναι τρελό να είμαι μέρος αυτού του πράγματος. Το να έχω την ευκαιρία να γράψω το κεντρικό τραγούδι για μια ταινία της τόσο θρυλικής σειράς, είναι τεράστια τιμή. Ο James Bond είναι το πιο cool κινηματογραφικό franchise που έχει υπάρξει ποτέ. Είμαι σοκαρισμένη!», δήλωσε η ίδια.

Όλα δείχνουν ότι η Billie Eilish είναι σε καλό δρόμο, με τη φήμη της να κινείται ήδη με διαστημικές ταχύτητες, αποτελώντας είδωλο της bedroom pop, της μουσικής που προορίζεται να φτιάχνεται από υπολογιστές σε εφηβικά δωμάτια. Ωστόσο έχει χωρίς αμφιβολία μια πολύ πιο ολοκληρωμένη και προσωπική αντίληψη του τι είναι ένα pop κομμάτι σε σχέση με τους/τις προκατόχους της...

Βρείτε το Don't Smile At Me και το When We All Fall Asleep, Where Do We Go? στο κοντινότερο κατάστημα Public και το public.gr και, φυσικά, stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!