Harry Potter: Ο κόσμος της μαγείας ζωντανεύει με LEGO διαγωνισμό!

Περίληψη: Ο κόσμος του Harry Potter συναντά τα αγαπημένα μας τουβλάκια της LEGO στα Public, στο νέο διαγωνισμό που ξεχειλίζει από μαγεία!

Πόσο Potterhead είσαι; Είσαι #teamGryffindor ή μήπως #teamSlytherin; Πόσα Harry Potter memes ξέρεις πέρα από το διαβόητο πλέον … said Dumbledore calmly. Υπάρχει πιο εκνευριστικός χαρακτήρας από αυτόν της Umbridge; Τριάντα (ναι τόσα) χρόνια έχουν σχεδόν περάσει από την πρώτη φορά που γνωρίσαμε το μικρό μάγο στο δωμάτιο κάτω από τις σκάλες. Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία. Αν και εσύ μεγάλωσες περιμένοντας το πολυπόθητο γράμμα από το Hogwarts που τελικά δεν ήρθε ποτέ, η συλλογή Harry Potter βρίσκεται στα Public και σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις με έναν διαγωνισμό για die-hard fans!

Harry Potter: Ο πιο διάσημος μάγος όλων των εποχών!

Ήταν 26 Ιουνίου του 1997 όταν στα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας κυκλοφορούσε ένα νέο βιβλίο που προοριζόταν για παιδιά και εφήβους. Μετά από πολλαπλές απορρίψεις από εκδοτικούς οίκους, το βιβλίο της άγνωστης τότε J.K. Rowling βρισκόταν επιτέλους στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Το όνομα αυτού, «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος». Ήταν το πρώτο κεφάλαιο μιας ιστορίας που έμελλε να φτάσει στα πέρατα του κόσμου, αφήνοντας το στίγμα της στη λογοτεχνία αλλά και στην έβδομη τέχνη. Το όνομα του Harry Potter έγινε συνώνυμο ενός ολόκληρου mythos, ενός ολόκληρου σύμπαντος που ζει και αναπνέει στις σελίδες των επτά βιβλίων της σειράς.

Harry Potter Lego Contest - 01

7 βιβλία, 8 ταινίες, μια spin-off σειρά (Fantastic Beasts), πολλά video games, αναρίθμητα παιχνίδια και είδη merchandise μετά, ο Harry Potter συνεχίζει να αποτελεί ένα πραγματικό παγκόσμιο φαινόμενο. Δύσκολα θα βρεις σήμερα κάποιον που να μην έχει ακούσει έστω και τα βασικά της ιστορίας του «αγοριού που επέζησε». Μιλάμε άλλωστε για το πιο επιτυχημένο οικονομικά movie franchise όλων των εποχών, πίσω μόνο από το MCU και το Star Wars. Πιθανότατα, το τελευταίο που θα περίμενε η Βρετανίδα συγγραφέας J.K Rowling όταν έγραφε τα πρώτα κεφάλαια της ιστορίας στο καφέ The Elephant House του Εδιμβούργου στα τέλη των ‘90s. Με την αφρόκρεμα της βρετανικής υποκριτικής στο cast,  η σειρά ταινιών κατάφερε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο χώρο του fantasy για μια ολόκληρη δεκαετία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περισσότερα από 600 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ο μικρός Harry γρήγορα έγινε ο πιο ξακουστός μάγος όλων των εποχών.

LEGO: Παιχνίδι, διασκέδαση & δημιουργία

Όσον αφορά στη LEGO, η εταιρεία από το Billund της Δανίας που βρίσκεται πίσω από τα διάσημα τουβλάκια δε χρειάζεται συστάσεις. Πρώτα ξύλινα και έπειτα πλαστικά, τα παιχνίδια LEGO έχουν σήμερα φτάσει σε κάθε άκρη του πλανήτη και αγαπιούνται εξίσου από όλες τις ηλικίες. Και ακριβώς επειδή τα LEGO δεν έχουν όριο ηλικίας, πάντα υπάρχει ένα σετ για τον καθένα, με τη δική του ομορφιά και τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

LEGO περιπέτειες στο Potterverse!

Τι γίνεται λοιπόν όταν ο φανταστικός κόσμος της J.K. Rowling συναντά αυτόν της LEGO; Το αποτέλεσμα όπως φαντάζεσαι δεν μπορεί παρά να είναι μαγικό. Τώρα, οι πιο iconic στιγμές των βιβλίων, όπως τις θαυμάσαμε στις οκτώ live-action ταινίες, μεταμορφώνονται σε LEGO σετ για το δωμάτιο, το σαλόνι ή το gaming corner του σπιτιού. H Μάχη του Hogwarts, η Κάμαρα με τα Μυστικά, η Καλύβα του Hagrid, το Απαγορευμένο Δάσος, το Τρίαθλο Μαγείας είναι μερικά μόνο από τα epic moments που αναβιώνουν στα σετ της LEGO. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών δίνει το δικό της ξεχωριστό twist στο Potterverse. Οι gamers ασφαλώς θα θυμούνται και τα LEGO Harry Potter παιχνίδια, εκεί όπου (ξανά)ζήσαμε όλες τις περιπέτειες του Harry και των φίλων του στο Hogwarts. Από την πρώτη μέρα στη σχολή, έως την επική τελική μάχη ενάντια στο Λόρδο Voldemort.

Μεγάλος Harry Potter διαγωνισμός!

Harry Potter Lego Contest - 02

Αφού πρώτα ορκιστείς ότι δεν έχεις καθόλου καλούς σκοπούς, τότε μπορείς να μπεις στο μεγάλο Harry Potter διαγωνισμό. Τα Public και η Warner χαρίζουν σε πέντε (5) νικητές, πέντε (5) LEGO Harry Potter σετ (Astronomy Tower, Harry Potter & Hermione Granger, Attack on the Burrow, Talking Sorting Hat). Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό αρκεί να φωτογραφηθείς με ένα προϊόν Harry Potter σε ένα από τα φυσικά καταστήματα Public και να ανεβάσεις ένα story με tag «@public_stores»! Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ώρα λοιπόν να ανακαλύψεις τη μαγεία στα Public. Α, και μην ξεχάσεις στο τέλος να πεις mischief managed! Εδώ θα βρεις τους όρους του διαγωνισμού. Καλή επιτυχία!

Γίνεται Potterhead στον κοιτώνα… Public!

Αν σου άνοιξε η όρεξη με τα Harry Potter δώρα, τότε φρόντισε να περάσεις μια βόλτα από τον κοιτώνα… Public. Μπορεί να μην έχουμε (ακόμα) σκουπόξυλα που πετούν και ραβδιά που εκτοξεύουν ξόρκια, έχουμε όμως όλα όσα χρειάζεσαι για να μεταφέρεις στο σπίτι σου, λίγη από τη μαγεία του Hogwarts. Παιχνίδια, επιτραπέζια, είδη κουζίνας, αξεσουάρ, κασετίνες και σχολικά για τη νέα σχολική χρονιά. Φυσικά και όλα τα βιβλία του διαδραματίζονται στο Potterverse στις πιο… μαγικές εκδόσεις. Όσο για το σύνθημα μην ανησυχείς. Εδώ δε θα βρεις κρυφές κάμαρες ούτε βασιλίσκους!