Χριστούγεννα με επιτραπέζια / 5+1 ιδέες για μικρούς και μεγάλους!

Περίληψη: Είτε αναζητάς κάτι δημιουργικό για τους μικρούς ή κάτι ξεκαρδιστικό για τους πιο μεγάλους, στο public.gr θα βρεις δεκάδες προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια! Παίξαμε και σας προτείνουνε...

Στην checklist των χριστουγεννιάτικων δώρων προτεραιότητα έχουν πάντα τα παιδιά και έπειτα παίρνουν σειρά οι ενήλικες. Σε αυτή την λογική, λοιπόν, το δώρο που ψάχνεις είναι ένα καλό επιτραπέζιο. Ο λόγος είναι απλός: είτε αναζητάς δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης για τους μικρούς ή τρόπους διασκέδασης εντός των τειχών για τους πιο μεγάλους, στο Public θα βρεις όλες τις ξεχωριστές προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια! Ξεκινάμε:

Υπάρχουν αρκετά επιτραπέζια για ενήλικες, που εξασφαλίζουν απεριόριστη ψυχαγωγία στην παρέα. Οι «Σκιτσογραφίες» έρχονται σε... ακατάλληλη έκδοση και προκαλούν τους παίκτες να μαντέψουν τι ζωγραφίζει ο καθένας, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς σκέφτεται το μυαλό κάθε μέλους της παρέας. Σειρά παίρνει ένα ελαφρώς μακάβριο αλλά αστείρευτα κωμικό παιχνίδι. Το «Stupid Deaths» θα σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να είναι πραγματικά τα περιστατικά που περιγράφει! Κάποια από αυτά δεν θα είναι αληθινά συμβάντα, ασφαλώς, οπότε πρόσεξε μη σε πάρει κι εσένα ο «Χάρος» του παιχνιδιού! Αν οι φίλοι σου λατρεύουν την ιντερνετική κουλτούρα, τότε μπορούν να φτιάξουν το δικό τους ξεκαρδιστικό περιεχόμενο με το επιτραπέζιο «What Do You Meme?». Όποιος φτιάξει το πιο αστείο meme, κερδίζει!

Οι παρέες που θα «λιώσουν» στα επιτραπέζια αυτά τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να αποτελούνται μόνο από ενήλικες φυσικά. Αν και τα μεγάλα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι, τότε σου έχουμε μερικές διαφορετικές προτάσεις επιτραπέζιων για δώρο. Το «Αναζητώντας Το Ελ Ντοράντο» απευθύνεται σε ηλικίες από 10 ετών και βάζει τους παίκτες σε ρόλο εξερευνητών. Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στην πύλη του Ελ Ντοράντο. Για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί εξυπνάδα και σωστές επιλογές!

Πιο άγριες είναι οι διαθέσεις των Βίκινγκς, στο επιτραπέζιο «Βίκινγκς Οι Επιδρομείς της Βόρειας Θάλασσας». Εδώ δεν θα εξερευνήσεις μόνο, θα χρειαστεί να κάνεις επιδρομές, να κατακτήσεις περιοχές και να συγκεντρώσεις όσο πιο πολλές προμήθειες μπορείς. Η στρατηγική είναι αυτή που παίζει το σημαντικότερο ρόλο για να αναδειχθεί ο νικητής. Μια πολύ διασκεδαστική επιλογή για μεγάλες παρέες είναι το ατμοσφαιρικό «Mysterium». Ένας παίκτης μετατρέπεται σε φάντασμα και οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του.

Στο public.gr σε περιμένουν δεκάδες ακόμα επιλογές επιτραπέζιων για έφηβους και ενήλικες. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στη δική σου παρέα και κάνε ένα δώρο που θα απολαύσουν όλοι αυτά τα Χριστούγεννα!