Χρόνια πολλά Taylor Swift! Το είδωλο της μουσικής γίνεται σήμερα 32!

Περίληψη: Η Taylor Swift έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 32 χρονών! Φέτος συμπληρώνει και 15 χρόνια μουσικής καριέρας! Ας το γιορτάσουμε κάνοντας μία αναδρομή στο πλούσιο έργο της.

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 13 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως μία από τις πιο αγαπημένες μορφές της σύγχρονης μουσικής, η Taylor Swift, έχει σήμερα γενέθλια. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια γίνεται 32 χρονών και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής!

Το ταξίδι της Taylor Swift ξεκίνησε από το West Reading της Pennsylvania, εκεί όπου γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1989. Η μουσική την κέρδισε από τα 9 της χρόνια, μέσα από την ενασχόλησή της σε μουσικές θεατρικές παραστάσεις. Στα 12 ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα, ενώ από νεαρή ηλικία έκανε επίσης μαθήματα υποκριτικής και φωνητικής. Το είδος που την κέρδισε στα πρώτα της βήματα ήταν η “country” και στα 14 της η Taylor Swift μετακόμισε στο Nashville για να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια.

Η απόφασή της αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχημένη καθώς σε ηλικία μόλις 16 χρονών η Taylor Swift θα κυκλοφορούσε τον πρώτο της δίσκο. Αυτός ήταν ο «Taylor Swift», ο οποίος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2006. Κυρίως σε “country” ρυθμούς, αλλά και με ποπ και ροκ επιρροές, το πρώτο άλμπουμ της Taylor Swift έγινε 7 φορές πλατινένιο και βρέθηκε στο Billboard 200 για το μεγαλύτερο διάστημα από οποιοδήποτε άλλο δίσκο της δεκαετίας του 2000. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή! Το επόμενο άλμπουμ της Taylor Swift ήταν το «Fearless» του 2008, το οποίο στράφηκε περισσότερο στον ποπ ήχο. Την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Billboard 200, ενώ το 2009 ήταν το πιο επιτυχημένο άλμπουμ σε πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οι τελευταίοι δύο δίσκοι της Taylor Swift είναι το «Fearless (Taylor's Version)» και το «Red (Taylor's Version)». Και οι δύο κυκλοφόρησαν φέτος και πρόκειται για νέες ηχογραφήσεις των ομώνυμων δίσκων που είχαν κυκλοφορήσει παλιότερα. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ηχογράφησε ξανά τα δύο άλμπουμ λόγω νομικής διαμάχης για την ιδιοκτησία των masters από τους έξι πρώτους δίσκους της καριέρας της. Μάλιστα, η Taylor Swift σχεδιάζει την εκ νέου ηχογράφηση και επανακυκλοφορία και των έξι πρώτων δίσκων της. Η τελευταία πρωτότυπη κυκλοφορία ήταν το «Evermore» του 2020, το οποίο η αγαπημένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έγραψε και παρήγαγε κατά τη διάρκεια του lockdown την περσινή χρονιά, ταυτόχρονα με το «Folklore», το οποίο είχε κυκλοφορήσει επίσης το 2020, λίγο νωρίτερα μέσα στην περσινή χρονιά.

Στα 15 χρόνια καριέρας της, η Taylor Swift έχει κερδίσει 11 βραβεία Grammy, τρία από αυτά για το άλμπουμ της χρονιάς (ρεκόρ για καλλιτέχνη), 1 Emmy, 34 American Music Awards (περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη), 25 Billboard Music Awards, ενώ κατέχει και 52 ρεκόρ Guinness. Οι 9 δίσκοι της (και οι δύο επανακυκλοφορίες) έχουν σημειώσει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Πέρα από τη μουσική, έχουμε δει την Taylor Swift και στον κινηματογράφο, σε ταινίες όπως το Cats, ενώ για τη ζωή της έχουν γυριστεί και πολλά ντοκιμαντέρ.

Φυσικά, η δουλειά της δεν είναι το μόνο κομμάτι που συχνά απασχολεί το κοινό και τους δημοσιογράφους. Η προσωπική ζωή της Taylor Swift είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της showbiz. Εμάς όμως δεν μας απασχολεί καθόλου αυτό. Αυτό που θαυμάζουμε και απολαμβάνουμε έιναι το τεράστιο μουσικό ταλέντο της!

Χρόνια πολλά Taylor Swift!