Η ιστορία του Spotify γίνεται... σειρά στο Netflix!

Περίληψη: Έχεις δει την ταινία της ιστορίας του Facebook; Εκείνες με την ιστορία της Apple και του Steve Jobs; Ε, τώρα σκυτάλη παίρνει το Spotify!

Πριν λίγα χρόνια είχαμε δει την ιστορία του Steve Jobs και της ίδρυσης της Apple μέσα από (όχι μία αλλά) δύο ταινίες, την Jobs του 2013 και την Steve Jobs του 2015. Πιο πριν είχαμε δει το πολύ ενδιαφέρον The Social Network (2010), το οποίο εξιστόρησε τη δημιουργία του Facebook και απεικόνιζε τον ίδιο τον Mark Zuckerberg. Τώρα ετοιμάσου να δεις τη μίνι σειρά με την ιστορία του Spotify!

Μπορεί να σκέφτεσαι «οκ, η ιστορία του Steve Jobs και της Apple ήταν ενδιαφέρουσα και γεμάτη ίντριγκα και ανατροπές, η ιστορία του Facebook ήταν επίσης ενδιαφέρουσα και σε έβαζε στο μυαλό του Zuckerberg, τι έχει να μας πει η ιστορία του Spotify;». Κι όμως, έχει!

Πάμε πίσω στο χρόνο, στο 2011, όπου βρίσκουμε τον Daniel Ek, τον νεαρό CEO του Spotify, να απολαμβάνει στο San Francisco την είσοδο της εταιρείας του στις ΗΠΑ - βρίσκεται μάλιστα πολύ κοντά στο σπίτι του ίδιου του Steve Jobs. Ήδη σε αυτό το χρονικό σημείο ο πόλεμος μεταξύ του iPhone της Apple και του Android της Google μαίνεται. Ο Steve Jobs βλέπει το iTunes και τον έλεγχο των downloads μουσικής ως το στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι στην Google. Η είσοδος του Spotify στην αγορά της Αμερικής, όμως, επαναπροσδιορίζει βιαίως τα μέτωπα σε αυτό τον πόλεμο. Το Spotify έχει καταφέρει και έχει πάρει τις πολυπόθητες υπογραφές των μεγαλύτερων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας, χρησιμοποιώντας ως φόβητρο την απειλή της πειρατείας και των παράνομων downloads. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το Spotify εκτοξεύεται στην κορυφή του streaming μουσικής.

Ο Ek απολαμβάνει τις δάφνες της νίκης σε αυτή τη μάχη. Σύντομα, όμως, θα μάθει με σκληρό τρόπο πως μια μάχη δεν κρίνει τον πόλεμο.

Ψήθηκες; Η ανακοίνωση του Netflix αναφέρει «Η σειρά εστιάζει στον νεαρό σουηδό entrepreneur Daniel Ek και τον συνεργάτη του, Martin Lorentzon, οι οποίοι έφεραν την επανάσταση σε μια ολόκληρη βιομηχανία προσφέροντας δωρεάν και νόμιμο streaming μουσικής σε όλο τον κόσμο». Και συνεχίζει: «Η ιστορία του πως μια μικρή ομάδα Σουηδών μέσα στην τεχνολογία μεταμόρφωσε τη μουσική, το πώς την ακούμε και το πώς φτιάχνεται – είναι πραγματικά μια ιστορία των καιρών μας».

Ακόμη βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί ούτε καν αριθμός επεισοδίων, παρά μόνο το ότι βασίζεται στο βιβλίο «Spotify Untold», πως ο σκηνοθέτης θα είναι ο Per-Olav Sørensen και την παραγωγή θα αναλάβει η ομάδα του στο Yellow Bird UK και πως, τελικά, ο αριθμός των επεισοδίων θα είναι περιορισμένος.

Μόλις μάθουμε περισσότερα, θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες!