Lord of the Rings: Έρχεται στις οθόνες μας με νέα σειρά από την Amazon!

Περίληψη: Μετά την τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και την τριλογία του Hobbit, έρχεται νέα σειρά βασισμένη στον φανταστικό κόσμο του J.R.R. Tolkien!

Κάτι έχει αλλάξει στον κόσμο. Το νιώθουμε στο νερό. Το νιώθουμε στη γη. Το μυρίζουμε στον αέρα! Και δεν χρειάζεται να είσαι η Galadriel, για να αρχίσεις να το νιώθεις κι εσύ. Τα έπη του Middle Earth έρχονται ξανά στο προσκήνιο και κάνουν τους φανατικούς φίλους του κόσμου που γέννησε η φαντασία του J.R.R. Tolkien να ανυπομονούν.

Εσύ είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στο Middle Earth; Η Amazon πάντως είναι και, για να το καταφέρει αυτό, έδωσε 250 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα Tolkien, για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Lord of the Rings παγκοσμίως.

Αν και δεν ξέρουμε ακόμη την ακριβή ημερομηνία που θα δούμε τη σειρά, ένα είναι βέβαιο: σύντομα. Και πώς το ξέρουμε αυτό; Υπάρχει ως όρος στη συμφωνία που υπέγραψε η Amazon, ότι η παραγωγή θα πρέπει να ξεκινήσει εντός δύο ετών από την υπογραφή της συμφωνίας. Υπάρχουν αναφορές πως η προ-παραγωγή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, οπότε έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η σειρά θα προβάλλεται το πολύ σε έναν χρόνο.

Εκτός όλων αυτών, όμως, έχουμε νέα και για το cast της σειράς. Έναν από τους κεντρικούς ρόλους στο νέο Lord of the Rings θα αναλάβει ο Joseph Mawle, γνωστός και ως Benjen Stark στο Game of Thrones. Μαζί με αυτόν, θα δούμε τον Robert Aramayo, που επίσης έχει παίξει στο Games Thrones, την Markella Kavenagh (Romper Stomper) και την Ema Horvath (Like.Share.Follow.). Τα υπόλοιπα μέλη του cast που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα περιλαμβάνουν ακόμα τους: Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers και Daniel Weyman.

Το casting δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί ρόλοι, που δεν έχουν βρει ακόμα τον ηθοποιό που θα τους ενσαρκώσει. Αν ψάχνεις να βρεις το «πού» θα γυριστεί η νέα σειρά, ε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα. Η αρχική κινηματογραφική τριλογία του Lord of the Rings γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία και εκεί θα γυριστεί και η σειρά. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε περίπου έναν μήνα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ οι ηθοποιοί που βρίσκονται ήδη στη Νέα Ζηλανδία έχουν πάρει το σενάριο στα χέρια τους.

Αφού καλύψαμε τα βασικά, ας περάσουμε τώρα στο «ζουμί». Τι θα δούμε στη σειρά; Αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, prequel. Τοποθετείται στο Middle Earth, βέβαια, αλλά στη Second Age, την εποχή που ο Sauron έφτιαξε τα δαχτυλίδια που έδωσε στα elves, στους νάνους και στους ανθρώπους αλλά και το ένα και μοναδικό Ring of Power, που είδαμε στην τριλογία. Όλα με βάση τα γραπτά που άφησε ο Tolkien, μιας και είναι γνωστό πως ο μεγάλος αυτός γλωσσολόγος είχε δημιουργήσει ολόκληρη τη μυθολογία του κόσμου του Άρχοντα, μεγάλο μέρος της οποίας υπάρχει και στο Silmarillion, το βιβλίο που εξιστορεί όλη την ιστορία του Middle Earth και όχι μόνο.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι η Amazon έχει πάρει τα δικαιώματα και για spin-offs, επομένως έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να πάει την πλοκή της σειράς όπου θέλει, αλλά και να επεκτείνει την ιστορία μέσα από δευτερεύουσες σειρές. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε πως μπορεί μεν η γενική πορεία της ιστορίας στη σειρά να ακολουθεί τις επιταγές της ιστορίας του Tolkien, όμως μιλάμε για έναν ολόκληρο κόσμο και αυτό ουσιαστικά δίνει το «ελευθέρας» στους παραγωγούς να κάνουν ό,τι αυτοί νομίζουν – συμπεριλαμβανομένου και του να... απογοητεύσουν τους φανατικούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (όπως έγινε και στο Game of Thrones).

Ας είμαστε αισιόδοξοι, όμως. Ούτως ή άλλως, εδώ υπάρχει και να ίδρυμα Tolkien από πίσω, το οποίο έχει ως ιερή αποστολή να διαφυλάξει το όραμα του Tolkien στο ακέραιο.

Λοιπόν, αυτά είναι τα δεδομένα για την ώρα. Όποτε μάθουμε κάτι καινούργιο...θα το διαβάσεις εδώ, στο Public Blog!