The Lord of the Rings: The Rings of Power / Αποκαλύφθηκε το όνομα της σειράς

Περίληψη: Επιτέλους έχουμε νεότερες πληροφορίες για τη σειρά Lord of the Rings του Amazon! Γνωρίζουμε πλέον το όνομά της και μάθαμε κάποιες πρώτες πληροφορίες για την πλοκή.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο κόσμος που δημιούργησε ο J.R.R. Tolkien επιστρέφει στην οθόνη. Από το σινεμά μεταφερόμαστε στην τηλεόραση φέτος, καθώς το Σεπτέμβριο θα κάνει πρεμιέρα η σειρά Lord of the Rings που ετοιμάζει το Amazon. Μέχρι πρόσφατα είχαν γίνει γνωστές ελάχιστες λεπτομέρειες για το project, αλλά έχουμε επιτέλους νεότερες πληροφορίες για τη σειρά! Το Amazon ανακοίνωσε το όνομά της, το οποίο θα είναι «The Lord of the Rings: The Rings of Power»! Μαζί δημοσιεύτηκε και ένα πρώτο teaser trailer.

Αυτό που ξέρουμε εδώ και καιρό είναι πως η σειρά θα είναι prequel των γεγονότων που διαδραματίζονται στην τριλογία του Peter Jackson. Συγκεκριμένα, η σειρά The Rings of Power θα εξελίσσεται στην Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης (οι ταινίες τοποθετούνται στην Τρίτη Εποχή). Στο teaser βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μαθαίνουμε πως η σειρά δεν θα επικεντρωθεί στο ένα Δαχτυλίδι της Δύναμης, αλλά και στα 20 που είχαν δημιουργηθεί.

Video Duration
1:01

Οι showrunners της σειράς, John D. Payne και Patrick McKay, με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματος της σειράς και την κυκλοφορία του teaser trailer δήλωσαν πως «Το “The Rings of Power” ενώνει όλες τις βασικές ιστορίες της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης: τη σφυρηλάτηση των δαχτυλιδιών, την άνοδο του Σκοτεινού Άρχοντα Σάουρον, την επική ιστορία του Νούμενορ και την Τελευταία Συμμαχία των Ξωτικών και των Ανθρώπων» και πως «Μέχρι σήμερα, το κοινό είχε δει στην οθόνη μόνο την ιστορία του Ενός Δαχτυλιδιού – αλλά πριν υπάρξει ένα, υπήρχαν πολλά… και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την επική ιστορία όλων τους.»

Οι πληροφορίες για την πλοκή είναι ελάχιστες. Το Amazon αναφέρει απλώς πως η σειρά «ξεκινά σε μία περίοδο σχετικά ειρηνική» και θα «ακολουθήσει ένα σύνολο χαρακτήρων, γνωστών και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη.» Ωστόσο, Από το έργο του J.R.R. Tolkien μπορούμε να κάνουμε μερικές εικασίες για την εξέλιξη της πλοκής. Η Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης ξεκινά με την εξορία του Σκοτεινού Άρχοντα Μόργκοθ και ολοκληρώνεται με τον (πρώτο) θάνατο του Σάουρον.

Η πρώτη σεζόν της σειράς The Lord of the Rings: The Rings of Power γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Νέα Ζηλανδία, ενώ ήδη προετοιμάζονται τα γυρίσματα για το δεύτερο κύκλο επεισοδίων, στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη φορά. Η σειρά λέγεται πως είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών και αναμένεται πως το Amazon θα δημιουργήσει τουλάχιστον πέντε κύκλους. Η πρώτη σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Amazon Prime Video. Κάνε λίγο υπομονή ακόμα, μόνο λίγοι μήνες έμειναν! Για ό,τι νεότερο προκύψει από την παραγωγή της σειράς The Lord of the Rings: The Rings of Power θα σε ενημερώσουμε μέσα από το Public Blog γι’ αυτό μείνε συντονισμένος εδώ!