Marie Fredriksson: Οι Roxette αποχαιρετούν τη frontwoman τους

Περίληψη: Έπειτα από μάχη 17 χρόνων με τον καρκίνο, η Marie Fredriksson, τραγουδίστρια των «Roxette», δεν είναι πια στη ζωή. «Έφυγε» στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Σχηματίστηκαν το 1986 στη Σουηδία και από εκεί κατέκτησαν - κυριολεκτικά - τον κόσμο. Ακόμα κι αν η pop rock μουσική δεν είναι το αγαπημένο σου είδος, σίγουρα έχεις ακούσει κάποια από τα θρυλικά κομμάτια των Roxette, όπως το «Joyride», το «Listen to Your Heart» και το «It Must Have Been Love». 

Τα δύο βασικά ονόματα πίσω από την μπάντα ήταν η Marie Fredriksson και ο Per Gessle. Το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου 2019, όμως, το ντουέτο έχασε το ένα του μέλος. Η Marie Fredriksson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, η οποία είχε ξεκινήσει το 2002.

Who is who: Η Marie Fredriksson γεννήθηκε το 1958 στην μικρή πόλη Össjö της Σουηδίας. Αποφοίτησε από μουσική σχολή το 1977 και το 1978 ξεκίνησε η μουσική της πορεία με την ίδρυση της πρώτης της μπάντας. Τόσο η ίδια, όσο και ο Per Gessle, είχαν επιτυχημένη μουσική καριέρα στη Σουηδία, πριν αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να δημιουργήσουν τους Roxette.

Στην προσωπική της ζωή, η Marie Fredriksson ήταν παντρεμένη από το 1994 με τον Mikael «Micke» Bolyos, τον οποίο γνώρισε το 1991 κατά την περιοδεία των Roxette στην Αυστραλία. Το 2002 διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, τον οποίο και αντιμετώπισε με αρκετά επιθετική θεραπεία. Παρότι βρήκε νικήτρια από αυτή τη μάχη, η υγεία της είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κατάφερε να επανέλθει στη μουσική μετά την θεραπεία της αλλά το 2016 αποσύρθηκε για τελευταία φορά, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 61 ετών. Εκτός του συζύγου της, αφήνει πίσω της δύο παιδιά, τον Oscar και την Josefin, αλλά και ένα τεράστιο μουσικό έργο.

Κατά τη διάρκεια της μουσικής τους πορείας, οι Roxette κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και βρέθηκαν στην κορυφή του Billboard με 4 διαφορετικά κομμάτια! Μαζί με τους ABBA είναι τα πιο επιτυχημένα σουηδικά συγκροτήματα, σε όλο τον κόσμο και για πολλές δεκαετίες.

Video Duration
4:16


Βρες τη δισκογραφία τους στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!